pexels-olena-bohovyk-5686476-1-960x400.jpg

Yılbaşı Tatilinde Nereye Gidilir? Neler Yapılır?

7 Nisan 2024

Yılbaşı Tatilinde Nereye Gidilir? Neler Yapılır?

Yılbaşı tatili, tek başına, aile ile veya arkadaşlarla geçirilebilir. Yılbaşında tatil yapmak, bir yılı tüm yorgunluğuyla geride bırakmanın ve yeni başlangıçlar yapmanın en motive edici yollarından biri. Eski yılı geride bırakırken ailenizle yeni yıl tatili planlıyorsanız; oteller, kiralık evler, villa kiralama seçenekleri, kamplar ve pansiyonlar arasından tercih yaparak ilerleyebilirsiniz. Korunaklı muhafazakar villa kiralama seçenekleri ile şehir dışında sessiz sakin bir şekilde yeni yılı selamlayabilir ya da arkadaşlarınızla bir arada eğlenceli bir yeni yıl planı için kiralık villa seçeneklerine bakabilirsiniz. Elbette oteller ve diğer konaklama seçenekleri de değerlendirilebilir. Peki, yılbaşı tatili planlarında nelere dikkat etmeli, nasıl bir yılbaşı tatili planını tercih etmeli? Diğer yandan yılbaşında nereye gidilir ya da yılbaşını nerede geçirmeli? Yılbaşı tatili tavsiyeleri arayanlar için biraz araştırma yaptık…

pexels-olena-bohovyk-5686476-1-768x1152.jpg

Yılbaşında Tatil Planlamak

Yılbaşı tatili, biten yılın yorgunluğunu uğurlamak ve kendinize başarılarınız veya çalışkanlığınız için ödül vermek adına harika bir motivasyon. Yeni bir yılın gelişini kutlamak, zamana karşı güçlü olmak ve yapmak istedikleriniz için yeni planlar kurmak gibi çok derin anlamları var. Koskoca bir yılı geride bırakıp yeni kararlarla ve yeni yaklaşımlarla yeni bir yıla başlamak üzere kendinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi tatille ödüllendirebilirsiniz. Bu yılbaşı için eşsiz bir manzarayı sevdiklerinizle paylaşmak, sıcacık şömine başında kahve yudumlarken sohbet etmek, ailece sinema tarihinde yer etmiş bir filmi izlemek ya da enfes bir ziyafet sofrasında buluşmak gibi harika seçenekleri kiralık villada tatil yaparak yaşayabilirsiniz.

Elbette yılbaşı kutlamalarının sınırı yok; dev kutlama partilerinden lüks otel partilerine, ailece yenen güzel bir ev yemeğinden doğada kamp yaparak yeni yıla girmeye kadar sınırsız yılbaşı kutlaması alternatifi var. Burada önemli olanın, eski yılı geride bırakırken ve yeniye başlarken kendinizi en iyi hissedeceğiniz seçeneği tercih etmek olduğunu unutmayın. Geçen yılı uğurlarken tatil yapmak ise son yılların en popüler yılbaşı planları arasında yer alıyor. Üstelik yılbaşında tatil isteyenler için de çok sayıda seçenek var. Kalabalıktan uzak ailece yeni yıl tatili planlamak isteyenler için birkaç önerimiz var:

Yılbaşı Tatili Seçenekleri

Kalabalıklara karışmadan, toplu alanlarda değil size özel alanlarda olmak ama evden de uzaklaşarak yılbaşı tatili yapmak istiyorsanız; yılbaşı tatili tavsiyeleri listemize bakın.

Yeni Yıl Tatili Tavsiyeleri Listesi

Yeni yıl tatilini ailenizle geçirmek üzere bu zamanda en konforlu seçenek villa kiralamak. Lüks villalar, havuzlu villalar, bahçeli villalar, şömineli villalar gibi onlarca farklı alternatif arasından seçim yaparak belirlediğiniz lokasyonda ailenizle eski yılı uğurlayabilirsiniz. Bunun için size birkaç güzel fikir verelim:

İstanbul’a Yakın Villa Kiralama

İstanbul’da yaşayanlar için şehrin karmaşası ve kalabalığı tek başına yorulma sebebi. Yeni yılı bu karmaşadan biraz uzaklaşıp geçirmek ise büyük lüks. Sapanca, Şile, Ağva gibi şehre yakın konumda ama şehir gürültüsünden uzak noktalarda villa kiralama, yazlık ev kiralama seçeneklerini değerlendirerek yeni yıl tatili planlayabilirsiniz. Yılbaşı Şile’de havuzlu villa kiralama veya Sapanca’da şömineli villa kiralama alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Fethiye’de Villa Kiralama

Yılbaşını eşsiz bir manzara ve temiz bir doğa ekseninde kutlamak istiyorsanız Fethiye’den villa kiralayabilirsiniz. Fethiye villa kiralama seçenekleri açısından çok zengin bir tatil rotası. Üstelik kışın da yazın olduğu kadar keyifli bir tatil yeri alternatifi sunabiliyor. Daha az kalabalık, daha güzel doğa manzarası için Fethiye kiralık villa seçeneklerine bakın. Villanın bahçesinde kış güneşi ile kahvaltı, şömine başında ziyafet ve sohbet…

Alanya’da Villa Kiralama

Alanya’nın kışın ortasında bile bahar havası yaşatması, yaz tatili için olduğu kadar yılbaşı tatili için de onu mükemmel kılıyor. Çocuklarla kış güneşinde oynamak, eşinizle doğanın eşsiz güzelliğinin tadını çıkarmak üzere Alanya kiralık villa seçeneklerine bakabilirsiniz. Bahar havasında yeni yıl kutlaması yaparak, eski yılı uğurlayabilirsiniz. Alanya havuzlu villa seçenekleri, Alanya lüks villa kiralama alternatifleri bu eksende ihtiyacınıza cevap verebilir.

Dağ Evi Kiralama

Yılbaşı tatili ya da yeni yıl kutlaması kar ve kış ile özdeştir. En azından imgesel olarak öyle. Ödemiş Bozdağ, Manisa Spil Dağı, Bolu Dağları, Ilgaz Dağları, Kaz Dağları, Uludağ, Palandöken, Toroslar gibi karın ve kışın en güzel manzaralarını görebileceğiniz çok sayıda seçenek ülkemizde mevcut. Bu bölgelerin çoğunda kayak merkezi de var. Ayrıca kar tatili için villa kiralama veya ağaç ev kiralama gibi seçenekler de sunuluyor. Aklınızda böyle bir yılbaşı manzarası varsa, söz benzer bir plan yapabilirsiniz.

Yılbaşı Tatili İçin Gidilecek Yerler

Yılbaşını evde geçirmek de güzeldir; evden uzak tatil yapmak da. Aslında en güzeli, yeni yıla en sevdiklerinizle girmek. Villa kiralama seçenekleri ile sevdiklerinizle yılbaşı tatili planlayabilirsiniz, dedik. Peki, nerede yılbaşı tatili yapılır? Bu sorunun cevabı için ülkemizde yüzlerce farklı alternatif olduğunu söylemek gerek. İstanbul’da yaşayıp çok da uzaklaşmadan şehirden kaçmak isteyenlere Sapanca, Şile, Ağva, Polonezköy, Silivri gibi doğa ile baş başa kalınacak seçenekler var. Ege’ye doğru inerken Cunda, Ayvalık, İzmir’in köyleri ve balıkçı kasabaları, Urla güzel seçenekler. Şirince’de köyün güzelliği içinde konaklamak ve sabah köy kahvaltısı ile yeni yıla başlamak da mümkün. Fethiye, Kaş-Kalkan gibi noktalar da deniz tutkunları ve dalış meraklıları için iyi bir seçenek. Bu bölgelerde fazla rüzgâr yoksa tekne kiralama ile yeni yıla bir teknede girmek bile olasılıklar arasında. Antalya, Alanya, Mersin ise kışın soğuğunu hissetmeden yeni yıla merhaba demek isteyenler için çok keyifli ve konforlu tatil alternatifleri sunuyor. İç bölgelerde de Kapadokya bölgesi, Ilgaz Dağları, Erzurum – Palandöken ve Kars ise kar ve yılbaşı temalarını bir arada yaşamak için mükemmel seçenekler olabilir.

Yılbaşında Villa Tatili Seçenekleri

Yukarıda ailece yeni yıl tatili için villa kiralamanın konforundan bahsettik. Villa seçenekleri nelerdir, villa kiralama nasıl oluyor, sorularına da yanıt verelim…

Yılbaşında villa tatili seçenekleri ile eşsiz bir yeni yıl kutlaması deneyimi yaşayabilirsiniz. Villa kiralayarak yılbaşı planları, giderek daha fazla popüler oluyor. Burada villaların sunduğu olanakları iyi değerlendirmek önemli. Peki, kiralık villaların özellikleri neler? Nasıl bir villa kiralamalı ve nereden villa kiralamalı, sorusuna da yanıt verelim:

Kiralık Villaların Özellikleri

Aşağıdaki kiralayabileceğiniz villaların ana özelliklerini listeledik. Bu özelliklerden sizin için önemli olanu belirleyerek tercihlerinizi şekillendirebilirsiniz. Örneğin yılbaşı gecesi şömine başında sohbet etmek için mutlaka şömineli bir villa tercihi yapmalısınız.

  • Eşyalı villa kiralama
  • Şömineli kiralık villa
  • Havuzlu kiralık villa
  • Özel havuzlu kiralık villa
  • Korunaklı muhafazakar villa kiralama
  • Bahçeli kiralık villa
  • Manzaralı villa kiralama
  • Deniz manzaralı kiralık villa
  • Orman manzaralı kiralık villa
  • Şehre yakın kiralık villa
  • Yardımcılı villa kiralama

Nerede Villa Kiralamalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ülkemizde hemen her yerde keyifle tatil yapmak mümkün. Ama çok popüler villa kiralama lokasyonları şöyle:

  • Sapanca Kiralık Villa
  • Şile Kiralık Villa
  • Kaş-Kalkan Kiralık Villa
  • Fethiye Kiralık Villa
  • Alanya Kiralık Villa
  • Antalya Kiralık Villa
  • Karaburun Kiralık Villa
  • Didim Kiralık Villa

Yılbaşında Aktivite Önerileri

Yılbaşı aktivitelerinin eski yılı uğurlama ve yeni gelen zaman dilimine dolayısıyla yeni planlarımıza karşı kararlı olmaya odaklanmayı somutlaştıran bir tarafı vardır. Diğer yandan zor bir yılı tamamlamanın bir ödülü olarak da görülebilirler. Yılbaşı aktivitesi denilince akla ilk olarak güzel bir sofrada bir arada olmak, geliyor ama ailece ya da dostlarla oyun oynamak, dans etmek, müzik dinlemek, kartopu oynamak gibi kareler de canlanmıyor değil. Yılbaşında ailece ne yapalım, diye düşünenler için birkaç yılbaşı aktivitesi tavsiyesi de verelim…

Muhteşem Bir Manzarayı İzlemek

Manzara güzel olunca düşünceler de güzel olur. Ülkemizde de öyle eşsiz manzaralar bulabileceğiniz o kadar çok yer var ki. Yeter ki şehirden kaçmayı başarın! Sapanca’da göl manzarası, Şile’de deniz manzarası, Fethiye’de eşsiz güzellikteki koylar, belki bir köy manzarası…

Kült Filmlerden Birini İzlemek

“Yeni yıla girerken film mi izlenir” demeyin. Son yıllarda en popüler yeni yıl aktivitelerinden biri film keyfi yapmak. Hani hep merak edip de hiç izlemediğiniz o kült film var ya da o film serisi… Mısırlar patlasın, kestaneler çizilsin ailece ya da aile gibi dostlarla film başına. Yeni yıla yalnız girmek zorunda kalanlar için de çok iyi bir seçenek olduğunu kabul edelim.

Aile Sofrası Kurmak

Ailenizle ya da dostlarınızla yılbaşı planı yapıyorsanız bu yılın en güzel sofrasını kurarak keyifli bir yılbaşı kutlaması yapabilirsiniz. Her şey daha özenli ve en lezzetli yemeklerle eşsiz bir sofra hayal edin. Yılbaşı sofrasını süslemeniz için size birkaç şık ipucu da verelim:

Kozalak toplayın ve iyice yıkayıp kuruttuktan sonra sprey boya ile yemek takımı ile uyumlu bir tonda ya da rengarenk boyayın. Bu kozakları masayı kurduktan sonra bir kaç boşluğa koyun. Çok hoş bir hava katabilir.

Keçeden avuç içi kadar çam ağacı şekilleri kesip bunları bir yay oluşturacak şekilde misina gibi saydam bir ipe yapıştırın. Yemek masasının hemen arkasında bantla tutturun. Yılbaşı sofra fotoğraflarınızda hoş bir arka plan sunacaktır.

Kar Tatili yapmak

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yılbaşı tatili, karla çok özdeşleşmiş bir tatil seçeneği. Bu nedenle “kar olmazsa olmaz” demiyoruz ama olsa iyi olur 🙂 Kayak merkezlerinden birinde kalmak ya da kar yağan bir bölgede bungalov kiralayarak kar tatili yapmak da yılbaşı kutlamak için çok iyi bir seçenek. Kartopu oynayarak, kar manzarası izleyerek, karda yuvarlanarak, kardan adam yaparak ya da karda sucuk ekmek keyfi ile yılbaşı gününü keyifli kılabilirsiniz.

Özetle; eski yılı gönderip yenisine dolayısıyla yeniden hayallerimizi gerçekleştirmek için bir başlangıç yapmaya odaklandığımız yılbaşı kutlaması için en iyi seçeneklerden biri olan villa kiralama ile plan yapabilirsiniz. Yılbaşı tatili için kiralık villa arayışında tatildekirala.com rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Sistem üzerinden ülke genelindeki kiralık villa seçeneklerini özelliklerine göre ve lokasyona göre filtreleyerek inceleyebilir, pratik bir biçimde aradığınız kiralık villa için uygun fiyata bulabilirsiniz. Yılbaşında uyguna villa kiralama fırsatlarını yakalayabilirsiniz.