kalkan.jpeg

Villa Cenneti Kalkan’dan: Villa Kiralama Rehberi

7 Nisan 2024

Antalya’yı duymayanımız yoktur değil mi? Ya da Kaş’ı ? Bugün ise size çoğunluğun çok duymadığı bakir kalmış doğası ile keşfedilmeyi bekleyen, tatilcilerin sır şehrini açıklıyoruz: Kalkan! Kalkan, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı şirin mi şirin bir belde. Kalkan’ı bu kadar özel kılan şey ise doğası, mükemmel deniz manzarası ve değeri milyonları aşan tasarım villaları! Muhteşem manzaralı Kalkan villalarındaki dünyaca ünlü trend “sonsuzluk havuzu“nu da eklemesek olmaz tabii ki. Evet, doğru duydun Kalkan’daki kiralık villalar yeni nesil tatil anlayışının yükselen trendi ve popüler bölgesi. Hatta daha da ileriye gidip Kalkan villa turizminin merkezi desek yanlış olmaz.

Peki bu villa cenneti Kalkan‘da villa kiralama nasıl oluyor, sistem nasıl işliyor, en iyi Kalkan kiralık villaları nerede, Kalkan kiralık villa türleri neler gibi bir çok soru var aklımızda diyorsan, merak ettiklerin ve çok daha fazlasını aşağıda senin için hazırladık. İhtiyacına göre Kalkan kiralık villalarına ulaşmak için ise yazımızın sonuna hepsini ekledik!

Burada Kalkan nerede? Kalkan’a nasıl ulaşılır? Kalkan’da gezilecek yerler ve Kalkan’da ne yenir? gibi soruların cevaplarını bulabilirsin!

Şimdi arkana yaslanıp, eline kahveni alıp Kalkan’da villa kiralama nedir, nasıl olur okumaya başlayabilirsin!

Villa Kiralama Nedir?

Rehberimize temel bir soru ile başlayabiliriz. Villa kiralama aslında tam anlamıyla özgürlük demek! Otel tatili yapmaya alışkın olsan da villayı otelden ayıran farklar çok daha güzel! Oteldeki lükslerin ve imkanların çok daha ötesinde olanaklar sağlayan villa kiralama, otellerin katı kurallarıyla değil, senin koyacağın kurallarla yaşayacağın sana özel bir tatil vadediyor. Değeri milyonları aşan villalarda özel korunaklı havuzunla ya da özel bahçenle senin için düşünülmüş düşünülmüş tasarım mimari içinde bir tatil. Kulağa güzel geliyor değil mi? Otelde olduğu gibi bir odaya tıkılıp kalmana gerekte yok. Doğayla ve muhteşem manzaralarla baş başa huzuru ve sakinliği gerçekten hissedebilirsin. Yani gerçekten tatil yapabilirsin. İşte anlatmak istediğimiz villa tatili tam olarak sana bunları sunuyor. Diğer bahsedeceğimiz temel nokta ise villa kiralama sistemi. Haftalık ve aylık villa kiralama sistemi nedir? Yurtdışında da büyük bir hızla devam eden ev kiralama sistemi, sana beğendiğin evi, ev sahibi ya da aracı ile görüşerek kiralamanı sağlayan sistemdir. Yaz mevsiminde fazla talep geldiği için günlük villa kiralamaya genelde kapalı olan evler haftalık yada aylık sistemle çalışmaktadır. Beğendiğin villayı kiraladıktan sonra yapacağın tek şey ise arkana yaslanıp sadece senin için olan özel tatilin keyfini çıkarmak!

Kalkan Villa Türleri

Villa cenneti Kalkan’da sadece bir çeşit villa olduğunu düşünmedin değil mi? Her kesime, keseye ve herkese uygun kiralık Kalkan villaları bulunuyor. Muhafazakar hassasiyetleri olan tatilcilerimiz için özel korunaklı havuzlu, çevreden görünmeyen Kalkan kiralık muhafazakar villalar, romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftlerimiz için Kalkan kiralık balayı villaları ve ailesiyle ya da sevdikleriyle rahat bir tatil isteyen herkes için Kalkan kiralık villa türleri var! İhtiyacına göre istediğin birini seçme keyfi ise sana kalıyor!

Kalkan Villaları Nerede?

Sonsuz manzaralı doğa içinde bir cennet sunan Kalkan’da konaklama seçenekleri villaların coğrafi konumuna bağlı olarak çeşitlenebiliyor. Hayallerindeki tatil için coğrafi konumu göz önünde bulundurman gerekli. Merkezde canlı ve cıvıl cıvıl bir tatil mi istersin, yoksa huzuru hissedeceğin yeşil doğa içinde mi? Deniz manzaralı sonsuzluk havuzunda mı yüzmek istersin, yoksa denize sıfır ayağını attığın an yüzmek mi? Tüm bu soruların cevapları aslında seni isteklerine göre sana özel bir tatile götürüyor. Küçük bir tatil şehri olmasına rağmen çeşitli kiralık muhafazakar villaları olan Kalkan’da nerelerde konaklarsan seni nasıl bir villa tatili bekliyor, Kalkan’daki en iyi kiralık villalar nerede sorularının cevaplarını senin için listeledik.

Kalkan Merkezde Konaklama

Gece gündüz hayatın devam ettiği, cıvıl cıvıl canlı bir yerde konaklamalıyım, villamdan çıktığım gibi çarşıları gezebilmeliyim diyenlerdensen o zaman Kalkan merkezde konaklamak tam sana göre! Kalkan merkezdeki evlerimizi görmek için hemen tıkla!

İslamlar’da Konaklama

İslamlar Kaş’a bağlı kendisi küçük ama doğası kendinden büyük bir köy. Kalkan’daki en iyi villaların çoğunluğu bu bölgede bulunuyor. Sebebi ise Yunan adalarına bakan mükemmel Kalkan denizini görebildiğiniz eşsiz manzarası. Kaş’a kıyasla daha tepede yer alan İslamlar köyü “sonsuzluk havuzu” ve güzel bir günbatımı arayanların villa noktası! İslamlar’daki villaları görmek için buraya tıklayabilirsin.

Üzümlü’de Konaklama

Araç ile Kalkan’a sadece 10 dk mesafede olan Üzümlü köyü villa kiralamada popüler olmaya başladı bile. Huzurlu doğası, çam ve zeytin ağaçları arasında kalabalıklar olmadan sadece sevdiklerinle sana özel bir villa tatili için Üzümlü eşsiz bir doğa tatili sunuyor. Üzümlü’deki villaları merak ediyorsan hemen buraya tıklayarak ulaşabilirsin!

Kalkan Villalarına Nasıl Gidilir?

Villa cenneti Kalkan‘da, villalara ulaşım seçeneği tabi ki de çok fazla! Toplu taşıma, özel araç, taksi veya havaalanı transfer yaparak Kalkan’a ulaşmak mümkün ve de çok kolay. Kalkan’a Kaş’tan kalkan otobüs veya minibüslerle ulaşabilirsin. Uçak yolculuğu yapıyorsan Dalaman yada Antalya havalimanından Kaş’a kalkan otobüsler, alan transfer yada taksi ile önce Kaş’a gelip daha sonra Kaş’tan Kalkan’a geçebilirsin. Diğer yandan özel aracınla ile ulaşmak istersen Kalkan, İstanbul‘a 840 km, Ankara‘ya 660 km ve İzmir’e ise 410 km uzaklıkta yer alıyor.

Kalkan Villalarına Ne Zaman Gidilir?

Ne zaman istersen o zaman gidebilirsin! Belli bir sınırlama yok tabii ki. Ancak Kalkan’daki en iyi kiralık villalar en çok Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında rağbet görüyor. Yazın korunaklı havuzda ailesi ile tatil yapmak isteyen muhafazakar aileler ve düğün mevsiminden dolayı balayı tatili yapmak isteyen çiftler ile Kalkan villalarının kiralama talebi ve doluluk oranı yaz aylarında artış gösteriyor. Kalkan’ın en iyi kiralık villalar için rezervasyonlar başladı bile. Tüm villalar kiralanmadan, şimdiden yer ayırtmalısın!

Kalkan Villaları Kimler için?

Kalkan’daki en iyi kiralık villalar tabikide herkes için! Mahremiyet isteyen, otel kuralları olmadan özgürce tatil yapmak isteyen, balayını geçirmek isteyen ya da hiç bir sebep olmadan rahatça sevdikleriyle özgürce tatil yapmak isteyen herkes için! Sonuçta kendine özel havuzu olan, özel bahçeli ve tasarım bir villada kim kalmak istemez ki!

Her Bütçeye Göre Kalkan Villaları

Bütçeni düşünmeden asla tatile çıkma! Villa kiralama sistemi cebini de düşünüyor ve bütçe dostu. Kalkan’daki kiralık villalar tek bir çeşit olmadığı için villalarda yer alan her bir özellik kiralama fiyatını etkiliyor. Sen tek tek bakmakla uğraşma diye Kalkan’daki en iyi kiralık villayı seçebilmen için villa fiyatını hangi faktörler etkiler aşağıdaki listede hazırladık!

Kişi Sayısı: Kaç kişi kalacağın ve evin büyüklüğü en etkili olan faktör. 2 kişilik 1+1 villalara gecesi 400 TL’den başlıyor.

Konut Tipi: Dubleks mi tripleks mi yoksa tek katlı şirin bir ev mi ? Konutun tipi de fiyatı belirleyen en önemli etkenlerden.

Ulaşım Şekli: Arabayla ulaşılıyor mu? Nerede bu villa nasıl gideceğim ben hayallerimdeki eve ? Senin ihtiyacın hangi villa ise kiralama fiyatında ona göre değişiyor tabii ki.

Konum ve Denize Yakınlık: Dağın kokusunu da içime çekeyim denizi de yukarıdan göreyim diyenlerden mi yoksa uyandığım gibi denize ayağımı atmam gerekli diyenlerden misin? İstediğin Kalkan kiralık villanın fiyatını bu faktöre göre de değişiklik gösteriyor.

Klima ve korunaklı havuz gibi imkanlar: En temel ihtiyaçlarını belirlemedin mi daha ? Temel ihtiyaç dediysek tabii ki de tatilin en temel ihtiyaçları korunaklı havuz gibi mesela!

Kalkan’daki en iyi kiralık villalar hakkında gerekli tüm bilgileri sana anlattık. Şimdi ışınlanma zamanıııı! Tatilde Kirala olarak seni olduğun yerden, Türkiye’nin villa merkezi Kalkan’a doğru bir yolculuğa çıkarıyoruz. Kalkan’ın masmavi denizinde ferahlayıp, doğanın yeşilini içimize çekmek hepimize iyi gelecek.