pexels-elina-sazonova-2705756-1-960x400 (2).jpg

Ucuz Tatil Önerileri

7 Nisan 2024

Ucuz Tatil Önerileri

Ucuz Tatil Önerileri

Keyifli zaman geçirmek ve konforlu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsunuz ancak bütçeniz kısıtlı mı? Cevabınız evet ise ve ucuz tatil önerileri arıyorsanız doğru adrestesiniz! Türkiye’de makul bir bütçeyle tatil yapmak isteyenler için ucuz tatil yerleri ve ucuza tatil fikirlerini derledik. Keyifli okumalar!

Ucuz Tatil Yapmanın İlk Yolu: Günlük Kiralık Ev & Villalar

Ucuz tatil yapmanın ilk yollarından biri otellerden uzak durmak. Zira her şey dahil olarak sunulan pek çok otel özellikle de yaz dönemlerinde dudak uçuklatan fiyatlarla sunuluyor. Birkaç günlük bir tatil için bu meblağları ödemek istemiyorsanız otel tatili yerine villa tatili ya da apart tatilini tercih edebilirsiniz. Villa tatilinin sunduğu en büyük avantaj, kalabalık tatil yapmaya imkan sunması olarak öne çıkıyor. Örneğin; kalabalık arkadaş grubunuzla ya da geniş aile fertlerinizle birlikte dubleks/tripleks bir villa kiralayabilirsiniz. Böylece hem tüm sevdiklerinizle bir arada olabilir hem de bütçeyi paylaşarak en ucuz tatil yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Eğer kişi sayınız az ise ve villanın size büyük geleceğini düşünüyorsanız; tatil beldelerinde yer alan günlük kiralık daire ve apartları da tercih edebilirsiniz. Yine kaldığınız kişilerle birlikte bütçeyi bölüşerek hem rahat hem de uygun fiyatlı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Villa ve apartman dairelerinde tatil yapmanın sunduğu bir diğer avantaj da dışarıdan yemek yemenin önünü kesiyor olması. Market ve mutfak alışverişinizi tek seferlik yaparak tatil boyunca kendi hazırlayabileceğiniz yemekleri tüketebilirsiniz. Tatil beldelerindeki restoran fiyatları da düşünülünce evde yemek yemek çok daha ekonomik bir seçim olarak göze çarpıyor.

Ucuz Tatil Yapmanın İkinci Yolu: Ucuz Tatil Yerleri

Ucuza tatil önerileri arasında yer alan bir diğer madde de en ucuz tatil yerlerinde konaklamak. Yaz aylarında ucuz tatil fırsatı yakalamak için tercih edebileceğiniz yerler arasında; Didim – Aydın, Amasra – Bartın, Gökçeada – Çanakkale, Foça – İzmir, Avşa – Balıkesir, Akyaka – Muğla, Assos – Çanakkale gibi rotalar bulunuyor. Hem ucuza tatil yapmak hem de denize ve doğaya doymak istiyorsanız tatil rotanızı bu güzergahlardan birine çevirebilirsiniz. Aydın’ın Ege Denizi kıyısında yer alan Didim; uzun kumlu plajları, sene boyu güneşli havası ve tarihe tanıklık eden kalıntıları ile yaz tatili için tercih edebileceğiniz en iyi rotalardan. Bunun yanı sıra; Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan Akyaka da en turistik tatil beldelerinden biri. Masmavi plajları ve kite-surf yapabilme imkanı ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Akyaka da ucuz tatil önerileri olarak sıralanabilecek rotaların başında yer alıyor.

Çanakkale’de Gökçeada ve Assos da yine en ucuz tatil yapılacak yerler arasında bulunuyor. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan Assos, yeşil ve maviyi bir arada bulabileceğiniz huzurlu tatil yerlerinden. Yine Gökçeada da rüzgâr sörfü yapabileceğiniz, plajlarında deniz, kum ve güneşe doyabileceğiniz tatil rotalarından.

Ucuz Tatil Önerileri Bonusu

En ucuz tatil fırsatları için ucuza tatil yapma ipuçlarını da bilmenizde fayda var. Ucuza tatil yapmanın en önemli ipuçlarından biri erken rezervasyon. Yani kiralayacağınız ev ya da villayı bile olabildiğince erken kiralamanız size kar elde ettirecektir. Ayrıca tatil planınızı erken bir tarihte belirlediğinizde eğer uçak ya da otobüs kullanacaksanız ulaşım biletlerini de önceden daha ucuza satın alabilirsiniz. Özellikle uçak bilet fiyatlarının dönemsel olarak çok yükselip düşebildiği bilgisine dayanarak, tatil biletini erken almak da büyük bir tasarruf imkanı sunar. Ayrıca eğer otobüs yolcuğu yapmayı seviyorsanız daha hesaplı bir tatil için uçaktan ziyade otobüslere yönelebilirsiniz. Böylece tatilinizi her anlamda hesaplı kılabilir ve hayalinizdeki tatili en ucuza planlayabilirsiniz.