pexels-nektaria-kleopoulos-16316490-1-960x400.jpg

Mavi Tur Nedir? & Mavi Tur Rotaları ve Mavi Yolculuk

7 Nisan 2024

Mavi Tur Nedir? & Mavi Tur Rotaları ve Mavi Yolculuk

Sonsuz Maviliğin Her Tonu: Mavi Tur

Sonsuz maviliğin her tonunda tanıklık edebileceğiniz, keyifli bir tatil fikri kulağa çok hoş geliyor değil mi? Her sene yaptığınız sıradan tatilleri unutup yepyeni bir tatil deneyimine hazır olun. Tatil sırasında tek bir yerde sabit kalmak yerine harika koylar keşfedeceğiniz, farklı farklı manzaralar izleyebileceğiniz muhteşem bir mavi tur, tatilinize renk katacaktır. Denizin üzerinde günler geçirmenin mükemmel bir deneyim olacağından emin olabilirsiniz. Mavinin her tonunu görebileceğiniz harika koylarda tertemiz bir denizde yüzebilmek muhteşem bir duygudur. Plajda yüzmekle açık denizde yüzmek oldukça farklıdır. Deniz her zaman gizemli ve sonsuzdur. Onun sırrını çözmek gerekir. Denizin yüzerek gidemeyeceğiniz yerlerindeki suyun renginin bile farklı olduğunu uzaktan görebilirsiniz ancak bu gizemli sonsuzluk öyle uzaktan göründüğü kadar değildir. Denizde çok daha fazlası vardır. Açıklara gidildikçe; denizin ısısı, suyun ferahlığı ve temizliği de oldukça farklıdır. Mavi yolculuğa çıktığınızda uğrayacağınız muhteşem koylarda açık denizlerin sırrına da tanıklık etmiş olacaksınız.

pexels-nektaria-kleopoulos-16316490-1-768x1152.jpg

Mavi Huzur

Denizin insan üzerinde olumlu yönde birçok etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle mavinin renginin bile insan üzerinde mükemmel bir huzur ve dinginlik, rahatlama gibi etkileri vardır. Stres ve gerginliği alırken pozitif enerjiyi içinize doldurur. Mavi tur ile mavinin her tonuna doyarken gözlerinizi doğanın ışıltısından da alamayacaksınız. Mavi renginin etkisi ile hem dinginlik ve huzuru yakalayacak hem de mavi yolculuk rotası doğrultusunda Türkiye’nin birbirinden güzel manzaralarını da görerek kültürel alanda birçok şeyi görerek öğrenmiş olacaksınız. Kendinizi mavinin büyüsüne kaptırdığınız zaman, beyninizin ister istemez mutluluk ve huzur duygusunu salgılaması sizin dışınızda gerçekleşen bir olay olacaktır. Çünkü renklerin insan beynine etkisi zannettiğinizden çok daha büyüktür. Ayrıca insanların renklere de ihtiyaç duyduğu bilinen ve kanıtlanmış bir gerçektir. Mavi renginin de insan üzerinde yarattığı etkinin temel duygularla ilgili olduğunu göz önünde bulundurursak mavi tura çıkacağınız bir tatil planı yapmak ihtiyacınıza yönelik bir hareket olacaktır. Böylece ruhunuzun derinliklerinde çırpınan bir renk ihtiyacınızı da karşılamış olacak ve belki de farkında bile olmadan ruhsal bir aydınlanma yaşayacaksınız. Mavi rengini doyasıya izleyerek üzerinizde yarattığı etkiyi görebilmek için mavi tura çıkmak harika bir deneyim olacaktır.

Mavi Yolculukta Neler Yapılır?

Mavi tur denince çoğu insanın aklına ilk gelen şey, günlerce denizin ortasında neler yapılacağı ve sıkıcı olma ihtimalidir. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Tam tersi, karada herhangi bir otelde yapacağınız sıradan bir tatilden çok daha fazla şey yapabilir, çok daha fazla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Mavi yolculuğu istediğiniz süre için planlayabilirsiniz. Mavi tur rotalarına göre süresi de değişir. Günlere göre değişen, mini ve uzun mavi yolculuk rotaları vardır. Kısa ve uzun süreli mavi turlar tamamen isteğinize bağlıdır. Mavi tur sırasında birbirinden farklı organizasyonlar gerçekleştirilir. Çeşitli animasyonlar, müzik dinletisi, dalış, çeşitli yarışmalar gibi birbirinden farklı birçok etkinlikle eğlenceye de doyacaksınız. Mavi yolculukta, yetenekli aşçılar tarafından hazırlanan çeşitli ve lezzetli yemekler eşliğinde harika bir mavi yolculuk geçireceksiniz. Mavi tur rotasındaki her bir koyda belirli süre için konaklanıp açık denizlerin tertemiz, cam gibi berrak sularında yüzme imkânı sunulur. Birçok insan plajlarda deniz kirliliği nedeniyle denize girmeyi tercih etmez bu nedenle açık koyda temiz bir denizde yüzmek çoğu insan için daha güvenli bir seçenektir. Ayrıca, derin sularda yüzmek çok daha eğlenceli olacaktır ve mavi tur hizmetinde daha eğlenceli bir deniz keyfi düşünülmüştür. Mavi tura çıktığınız yatın kaydırakları sayesinde denize girmek de her zamankinden çok daha eğlenceli olacaktır. Üstelik özel dalış hocaları eşliğinde dalış etkinlikleriyle, denizaltı dünyasını da keşfetme şansı bulacaksınız. Mavi tura çıkan herkesin elbette yüzme bilmesine gerek yoktur ancak yüzme bilmeyen insanların da açık denizlerde tertemiz, berrak sulara girme keyfine varmaya hakkı vardır. Bu noktada mavi tur hizmetinin sağladığı ekipmanlar devreye girer. Yüzme bilmeyen insanlar için teknede can simidi mevcuttur. Ayrıca denize girdiğinizde herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimalinize karşı cankurtaran ekipleri de vardır. Mavi turda uzun süre vakit geçireceğiniz düşünülerek mavi yolculuk sırasında sağlık ekipleri de bulundurulur. Bu nedenle gönül rahatlığıyla mavi yolculuğunuzu geçirebilirsiniz.

Mavi Yolculukta Denizlerin Sırrını Çözün

Birçok inanca göre denizaltında yeryüzündeki her şeyin bir yedeği olduğu gibi bir düşünce vardır. Mitolojide geçen denizkızları ya da deniz insanları, belki de denizin içinde kurulmuş krallıklar, hayalini bile kuramayacağınız güzellikte farklı deniz canlıları, deniz altında yetişen ağaçlar, çeşitli, rengârenk bitkiler… Belki deniz altında bu kadar doğaüstü şeyler yoktur ancak deniz her zaman büyülü ve gizemli bir çekicilik yaratmayı başarmıştır. Mavi yolculuk sırasında dalış yapma şansı bulup deniz altındaki gizemli dünyayı da keşfetmek harika bir deneyim olacaktır.

Mavi Yolculuk Rotanızla Tarihe Tanıklık Edin

Tatile çıkmak; dinlenmek, eğlenmek, denize girmek ve güneşlenmek diye düşünsek de hayatta yaptığımız her şeyin kendimize bir şeyler katmasını bizleri sürekli bir adım ileri taşımaya yönelik hamleler olmasını isteriz. Güzel, keyifli ve eğlenceli bir tatilde sınırsız eğlenirken tatilin sonunda birçok edinimlerimiz olduğunu fark etmek boşa yaşamadığımız hissinin oluşmasını da sağlar. Mavi yolculuk rotanız, bulunduğunuz coğrafi bölgenin tarihi yerlerini de içerir. Mavi tura çıkarken aynı zamanda kültürel bir gezintiye çıkmış da olacaksınız. Bölge hakkında geniş bilgi sahibi mavi tur rehberleri ile doğal güzelliklerin yanında hem coğrafi hem de tarihi bilginiz artacaktır. Üstelik mavi yolculukta güzel bir an yaşarken edindiğiniz bilgileri unutmanız da mümkün değildir. Mavi tur ile Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’da bir gezintideyseniz, mavi yolculuk rotanızda mutlaka Gemiler Adası olması gerekir. Bizans Döneminden kalma kilise kalıntıları bulunan Gemiler Adası, görülmeye değer bir sanat eseridir. Ayrıca bölgede Simena Antik kenti de bulunur. Mavi yolculukta dümeninizi Akdeniz kıyılarından Ege Denizi’ne doğru çevirdiğinizde muhteşem doğa manzarası ve oldukça zengin tarihi sit alanlarına sahip olan Datça Yarımadası, mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Datça Yarımadası Ege ve Akdeniz’in tam ortasında yer aldığı için deniz suyunun sıcaklığı ve rengi de bambaşkadır. Datça’da mavi yolculuk sırasında, rotanızda mutlaka; Hayıt Bükü, Mesudiye Bükü, Kurubük, Palamutbükü bu sıraya göre gezilmelidir. Ayrıca Körmen ve Mersincik Limanlarına da uğramadan mavi turunuza son verilmemelidir. Datça’dan söz etmişken Datça ve Bodrum arasında kalan, adeta cennetten kopyalanmış bir suret gibi uzanan doğa harikası, kitaplara, şiirlere konu olmuş bir yer olan Gökova Körfezi’nden bahsetmemek resmen vatana ihanet olsa gerek. Gökova’da irili ufaklı bir sürü birbirinden güzel koy bulunur. Mavi yolculuk rotanızda kesinlikle olması gereken Gökova’ya gitmişken meşhur kayalıklar üzerindeki Deniz Kızı Heykelini de görmeden dönmemelisiniz. Türkiye’de görülmeye değer sayısız koy mevcuttur. Sadece mavi tur ile ulaşabileceğiniz cennetin yansıması denilebilecek muhteşem doğa manzaraları ve tarihi eserler bulunur. Mavi yolculuk sadece eğlenceli bir tatil değil aynı zamanda kendi ülkenizin kültürünü ve tarihini de öğrenebileceğiniz, vizyonunuzu genişletme şansı bulabileceğiniz bir tatil şeklidir.