kabak-koyu-bilgileri-1 (1).jpg

Fethiye Kabak Koyu Nerededir? & Kabak Koyu Gezi Rehberi

7 Nisan 2024

Fethiye Kabak Koyu Nerededir? & Kabak Koyu Gezi Rehberi

Kabak Koyu’nun Masalsı Doğası

Usta bir ressamın büyülü fırçası ile nakşettiği renklerin cümbüşü, yamaçlarında kelebeklerin dans ettiği ilahi bir el değmişçesine şairane bir doğa manzarası… Muğla Fethiye Ölüdeniz’in doğusunda kalan, Faralya Köyü’ne bağlı bir yamaçta bulunan Kabak Koyu, dünyada gezilip görülmesi gereken, nefes kesen bir doğaya sahip bir bölgemizdir. Ayrıca deniz yoluyla da şahane koylara selam çakarak ulaşabileceğiniz Kabak Koyu’nda dizleri bekleyen doğal ve tarihi zenginlikleri tahmin bile edemeyeceksiniz.

Ege Bölgesi’nin akıllara durgunluk veren yerlerinden biri olan Kabak Koyu, kızılçam ormanları içinden geçilerek gidilen tüyler ürperten yamaçları, mavinin her tonunun iliklerinize işlediği denizi ve ciğerlerinize dolan mis gibi havası ile Kabak Koyu’na hala gitmediyseniz çok şey kaybettiniz demektir. Kabak Koyu, minik çakıl taşlarından oluşan deniz kenarlarında güneşin denize vuran ışıklarının serin sularda saçtığı parıltının ve dalgaların şarkısını dinlemenin verdiği huzuru dünyanın hiçbir yerinde bulamayacaksınız. O kadar şanslısınız ki bu muhteşem doğa harikası ile aynı ülkede yaşıyorsunuz ve bu görsel şölenin keyfini çıkartmak için çok uzaklara gitmenize gerek yok. Dünyanın en kusursuz doğal güzelliklerini görebilmek için kendi ülkenizden çıkmaya gerek kalmayacak şanslıysanız Kabak Koyu’nu ziyaret etmek için daha fazla beklemeyin. Sessizlik içinde güneşin tadını çıkartabileceğiniz, doğanın cıvıltısını dinleyip dalga sesleri ile kuş seslerinin birleştiği ritmik bir dinginlikle ruhunuzdaki tüm negatif enerjiyi atarak vücut enerjinizi dengeleyeceğiniz muhteşem bir tatil keyfi sizleri bekliyor olacak.

kabak-koyu-bilgileri-1 (2).jpg

Kabak Koyu’nun Kültürel Zenginlikleri

Muğla- Fethiye’ye bağlı Faralya Köyü’nde bulunan Kabak Koyu’nun eşsiz doğasının yanı sıra her yerinden tarih fışkırdığını da görmek sizler için muhteşem bir deneyim olacaktır. Yaptığınız tatilin size deniz kum ve güneşten çok daha fazlasını sağladığını görmek, hem eğlenceli vakit geçirip hem de muhteşem bir coğrafyanın geçmişini keşfetmek, Kabak Koyu’nda tarihin derinliklerine inmek de heyecan verici bir anı olup sizlere çok kültürel yönden de çok şey katacaktır. Böylece yaptığınız tatilin de kalitesi yükselmiş ve zamanınızı kendiniz için doğru kullanmış olduğunuzu fark edeceksiniz. Kabak Koyu’nun yakınlarında bulunan Gemiler Adası, antik dönemdeki ismiyle Aya Nikola Geç Antik Dönem- Erken Hıristiyanlık Çağına tarihlenir. Erken Hıristiyanlık Dönemi, Paganların egemenlik sürdüğü ve Hıristiyanlık dininin henüz yasak olduğu dönemlerdir. Dolayısıyla Hıristiyanlıkla ilgili yapıların da gizli kalmış bölgelere yapılmış olması yadsınamaz. Erken Hıristiyanlık Döneminden Kalma kilise kalıntılarını, yamaçlarda yapacağınız doğa yürüyüşleri neticesinde görme şansı bulabilirsiniz. Kabak Koyu yakınlarında aynı zamanda Hıristiyanlık Dönemi’nin dorukta olduğu Bizans Dönemi’nden de kalıntılar barındırması sebebiyle oldukça tarihi eser kalıntısına sahiptir. Kabak Koyu’nu gezmekle koskoca bir tarihin, zaman tünelinden geçip yepyeni kültürel edinimleriniz olacaktır. Sadece yeryüzünde değil denizaltında da bu tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Depremler sonucunda içe göçmüş ve suyun iki metre altında kalmıştır. Bu nedenle bölgede dalış yaparak kilise kalıntılarını su altından görme şansınız olacaktır. Üstelik bu bilgileri edinirken cennet gibi bir atmosferde olmak da edindiğiniz bilgilerin her zaman taze kalmasını sağlayacaktır.

Kabak Koyu’nda Yapılacak Çok Şey Var

Fethiye Kabak Koyu, gittiğiniz zaman kolay kolay dönmek istemeyeceğiniz bir yer olduğu için tatil planınızda bu bölgeye ayıracağınız süreyi uzun tutmanızı öneririm. Kabak Koyu’nda yapılacak o kadar çok şey var ki… Kızılçam ormanında uzun doğa yürüyüşleri ile keyifli vakit geçirebilir, hem spor yapmış olup hem de doğa yürüyüşü sırasında görsel hafızanıza eşsiz kareler yükleyerek vizyonunuzu genişletebilirsiniz.

Fethiye Kabak koyu’nda yaptığınız doğa yürüyüşleri sırasında birbirinden güzel doğa fotoğrafları da çekip sanatsal bir arşiv oluşturmak da oldukça heyecan verici bir deneyim olabilir. Bölgenin yanı başında, Aladere Şelalesi, suyun şırıltısına kendinizi kaptırıp zihninizi temizleyeceğiniz bir alana ev sahipliği yapar. Oraya kadar gitmişken de Kısık Köyü’ne ve Kısık Köyü mevkiinde bulunan Kısık Mağarası’nı da gezebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri ve tarihi geziler dışında Kabak Koyu yoga ve meditasyon alanları sayesinde daha dingin ve farklı deneyimler de edinmenizi sağlayacaktır. Ayrıca pırıl pırıl bir denizde yüzmek, mis gibi çiçek kokuları arasında sakinlik içinde sadece doğayı dinlemek, ruhunuzu arındırıp yoğun iş temponuzun getirdiği tüm gerginlik ve stresi üzerinizden atmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca Kabak Koyu’nda güneşin doğuşu ve batışı adeta bir mucize gibidir. Güneşin yeni yeni filizlenen ışıltılarının deniz üzerine düşen yansıması, dalgalara düşen ışık kırılmasıyla oluşan rengârenk pırıltıyı izlemek güne canlı ve enerjik başlamanızı sağlarken aldığınız pozitif enerji ile gün boyu enerji dolu olmanıza yardımcı olur. Günbatımının yarattığı mucizevî etkiyi de mutlaka görmeniz gerekir. Güneşin deniz üzerinden günü terk edişi, sanki dalgalara gömülürcesine yok olup yerini ay ışığının büyüsüne bırakması da üzerinizde sonsuz huzur etkisi yaratacaktır.

En Kaliteli Tatil Modeli

Muğla Kabak Koyu, doğal ve kültürel zenginlikler yönünden muhteşem bir tatil bölgesidir ve bu nedenle tatil yapmak için birçok seçenek bulunur. Kabak Koyu konaklama açısından genellikle kalabalık tatil imkânları içerirken Kabak koyu’nda diğerlerinden çok daha farklı bambaşka bir tatil modeli vardır. Sadece size özel, son derece konforlu bir tatili tamamen kendi istekleriniz doğrultusunda, dilediğiniz gibi yaşama fırsatı sunar.

Kabak koyu kiralık villalarında doğayla bütünleşirken, mahremiyetinizi de istediğiniz ölçüde koruma şansınız olacaktır. Sadece size tahsis edilmiş bir havuzda ve denize sıfır konumda suyun tadını çıkarıp Kabak Koyu’nun cennetten kopmuş doğasında kendinizi tek ve özel hissedeceksiniz. Bu muhteşem koyun keyfini tamamen size özel bir tatil villasında yaşama fırsatı bulmak, bugüne kadar yaşadığınız tüm tatil deneyimlerini unutup bu özel tatil alanında unutulmaz günler yaşayacaksınız. Sabahları terasınızda kahvaltınızı yaparken uçsuz bucaksız bir denizin ayaklarınızın altında dalgalanması ve kahvenizi yudumlarken masmavi bir rüya içinde olmak, tertemiz havayı solumak muhteşem bir güne hazırlık olacaktır. Kabak Koyu kiralık yazlıklar konum bakımından da gezilecek her yere yakındır. Bu da hem izole ve özel bir tatilde kendinizi ayrıcalıklı hissetmenize hem de tüm bölgeye hakim olmanıza yardımcı olacaktır. Kabak kiralık tatil villaları, hem deniz manzarası hem de yeşilin her tonunu izleyebileceğiniz muhteşem manzaraları ayağınıza sererken bu masalsı doğada tek olma ve tüm doğanın hakimi olmak gibi insan ruhunun derinliklerinden gelen yoğun haz verici bir duygu yaşamanızı sağlar. Bu ayrıcalıklı duyguyu yaşarken konforun ve mutluluğun da sonuna kadar tadını çıkartmanız için oldukça geniş imkânlarınız olması, Kabak koyu tatil villalarını son derece çekici hale getirmesi açısından oldukça revaçtadır. Bu nedenle bir Kabak Koyu kiralık yazlık, Muğla- Fethiye Kabak Koyu kiralık tatil villaları şeklinde aramalar yapıp rezervasyonunuzu bir an önce oluşturmanız gerekir. Kabak Koyu kiralık Tatil villaları sağladığı çekici imkânları ve bölgenin doğal ve kültürel zenginlikler olan bir bölgede olması nedeni ile en çok tercih edilen yerlerdir. Bu nedenle müthiş bir ilgi vardır. Kabak Koyu’nda aileniz veya dostlarınızla özel bir tatil geçirmek için, Kabak koyu villalarında yerinizi ayırmak için elini çabuk tutmalısınız.