İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri & İstanbul’a Yakın Tatil Yeri Tavsiyeleri

31 Mayıs 2021

Strese Kısa Bir Es: İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

Büyük ve yorucu şehir İstanbul’dan kısa tatillerde de uzaklaşmak, doğayla kucaklaşmak istiyoruz. Ancak her zaman fazla uzaklaşma fırsatı olmuyor. Bu gibi durumlar için İstanbul’a yakın, kısa tatillerde değerlendirilebilecek yerleri sizler için derledik. Doğasından, denizinden, plajından faydalanabilir, temiz havayı soluyabilir, uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. İstanbul’a yenilenmiş ve dinlenmiş şekilde geri dönebilirsiniz.

Sapanca

Sapanca İstanbul’a yakınlığı, doğası, temiz havası ve sunduğu bir çok aktiviteyle ön plana çıkıyor. Hem yerli hem yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Etrafında da bir çok gezilecek yer var. Sapanca ile İstanbul arası yolculuk 1 saat 40 dakika sürüyor. Sapanca’da Sapanca gölünü mutlaka görmelisiniz. Göl çevresinde yürüyüş yaparak, yeşilliklerin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Sapanca merkezde çarşıyı, tarihi camiyi, hanları ve hamamları görebilirsiniz. Mimar Sinan tarafından yapılan Vecihi Kemeri olarak bilinen Kemeri görebilirsiniz. Maşukiye köyünü gezebilirsiniz. Kurtköy’de meyve bahçelerini görmeye ve alabalık çiftliğinde alabalık yemeye gidebilirsiniz. Naturköy’de zipline deneyimleyebilirsiniz. Alabalık, lahana sarması, cevizli pekmezli lokum, fasulye turşusu gibi değişik lezzetler tadabilirsiniz. Hediyelik eşya ve saksı bitkileri alışverişi yapabilirsiniz.

Ağva

İstanbul’a yakın bir diğer tatil alternatifi Ağva. Özellikle çiftlerin yoğun ilgisini çekiyor. İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta. Kumsalı, koyları, yeşilliğiyle huzur veriyor. Kilim Koyu, Saklı Göl, Gelin Kayası görebileceğiniz yerlerden. Ayrıca kumun ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kilyos

Sarıyer’in hemen dibi şehir merkezine oldukça yakın Kilyos’a günübirlik kaçışlar planlayabilirsiniz. Gün içerisinde bir çok farklı plajlarından birini seçerek kumun ve güneşin tadını çıkarabilir, yürüyüşler yapabilirsiniz. Tepeye tırmanıp manzaranın tadını çıkarabilir veya Kilyos Kalesini görebilirsiniz.

Riva

Beykoz’a bağlı Riva denize girebileceğiniz bir diğer alternatif. Gezmesi zevkli sokaklarında bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Balık restoranlarıyla ünlüdür. Riva Kalesini gezebilirsiniz.

Polonezköy

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı olan bir diğer saklı güzellik Polonezköy, misafirlerine İstanbul’un içinde İstanbul’un dışındaymış gibi bir hava yaratıyor. Diğer yerlere nazaran daha az yol yaparak daha az yorulacağınız şekilde varacağınız Polonezköy, yemyeşil ormanlarıyla adeta gelenleri büyülüyor. Kahvaltı veya kır lokantalarında yemek tercih edebilirsiniz. Meryem Ana Kilisesini ziyaret edebilirsiniz.

Kerpe

Sahil kasabası Kerpe İstanbul’a 2 saat uzaklıkta. Yaz aylarında mavi bayraklı deniziyle oldukça revaçta. Hem denizin, hem doğanın tadını çıkarabilir, pembe kayaları görebilirsiniz. Sörf dersi alıp, deneyimleyebilirsiniz. Kartal Kayalıklarında güneşin batışını izleyebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bir çok farklı plaja ve piknik alanlarına sahip.

Enez

Ege kasabasını andıran Enez Edirne’ye bağlıdır ve Saroz Körfezi’nin sularıyla çevrilidir. İstanbul’a mesafesi yalnızca 285 km’dir. Denizin tadını çıkarabilir ve Sahil Kervansarayı, Deveci Hanı, Enez Kalesi gibi tarihi yerlerini gezebilirsiniz.

Şarköy

İstanbul’a 234 km mesafede bulunan Şarköy, Marmara denizinin tek mavi bayraklı plajına sahiptir. Uçmakdere, Hoşköy  ve Mürefte gibi görülebilecek doğa harikası yerlere yakın mesafededir. Yakın bölgelere düzenlenen günlük motor gezilerine katılabilir, üzüm bağlarını gezebilir, yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Gece hayatını sevenler içinde hareketlidir. İlçe merkezinde bulunan çarşısını gezebilir, yöresel ürünleri tadabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

Kartepe

Kış tatillerinin vazgeçilmezi Kartepe Kocaeli’de yer alıyor. Doğa harikası güzellikleriyle her mevsim görülmeye değer. İstanbul’da yaşıyorsanız bir kış boyunca karı beklemek yerine hemen evinizin yakınındaki Kartepe’yi değerlendirebilirsiniz. İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıktaki Kartepe özellikle kayak severler tarafından tercih ediliyor. Kartepe kayak merkezinde eğlenebilir ve çevresindeki Thököly Anıtı, Maşukiye, Kuzu Yaylası, Uzuntarla tabiat parkı gebe yerleri gezebilirsiniz. Kartepe’de kayak merkezinde yenilen sucuk ekmeğin tadı hiçbir şeye değişilmese de alabalık, ovma çorbası, mantı köfte, İzmit pişmaniyesi gibi seçenekleriniz mevcut.

Kumbağ

İstanbul’a 160 km uzaklıkta bulunan Kumbağ Ganos Dağları’nın eteklerinde kurulu. Denizi, kumu ve ormanlarıyla tam bir huzur yeri. Bir çok yazlıkçının yanı sıra yakın bölgeye kaçmak isteyen bir çok gezginin de ilgisini çekiyor. Paraşüt kulübü, çevre köyleri, çam kokularıyla sizi doğaya, maceraya ve tarihe çağırıyor. Bir çok keyifli balıkçısı mevcut.

Avşa Adası

Avşa Adası İstanbul’a yakınlığıyla bilinen, deniz ulaşımının olduğu, büyük bir adadır. Eğlence, deniz ve kumu bir arada bulmak isteyenler için sabaha kadar hareket devam eder. Tarihi Rum yapılarını görebileceğiniz Yiğitler Köyü merkeze göre daha sakindir. Belediyenin önünden kalkan araçlarla ulaşımı sağlayabileceğiniz köyde sakinliğin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Şarap fabrikalarını gezerek hem tadım hem alışveriş yapmanız mümkün. Hagios Georgos Manastırını görebilirsiniz. Tarihi çınar ağacının altında kurulan mekanlarda çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Sahile karşı kurulan balıkçılarda taze deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Gece hayatıyla ünlü adada bir çok mekan seçeneği bulunuyor.

Kıyıköy

Kıyıköy, Kırklareli sınırları içinde yer alıyor. Karadeniz’e kıyısı olan sahil kasabası doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor. Aya Nikola manastırı dünyanın en eski taş oyma manastırlarından biri olarak görmeye değer. Bir doğa harikası karaçam ormanları bölgede bulunuyor. Denizi ve kumsalları ile çoğunlukla yaz aylarında rağbet görse de köyleri, tarihi varlıkları ve doğal güzellikleri ile her mevsim ayrı güzel. Kıyıköy’de deniz ile dereyi yan yana görebilirsiniz. Kıyıköy mağarası büyük Kurudere akarsu yatağının yanında yer alıyor. Mağaranın orta kesimlerinden damlayan sularla küçük bir yeraltı deresi oluşturmuş doğal güzelliği görebilirsiniz. Kıyıköy Liman hamamı elde kalan kalıntılarla Osmanlı döneminde yapılmış. Manda yoğurdu ile ünlü olan Kıyıköy kalkan balığı ile de özdeşleşmiştir. Balık mutfağı genel olarak zengindir.

İğneada

Kırklareli ne bağlı bir diğer güzellik İğneada Karadeniz’in en batısında trakya’nın ise en doğusunda yer alır. İstanbul’a 250 kilometre uzaklıktaki iğneada şehir merkezine ise 97 kilometre mesafededir. Denizi, gölleri longoz ormanlarını bir arada bulundurur. Organik balı meşhurdur. Tarih kokan iğneada, ev sahipliği yapar.

Çınarcık

Yalova’da gezilecek yerler arasında yer alan Çınarcık İstanbul’a yakınlığıyla rağbet görüyor. İstanbul’a sadece 2 saat mesafede.  Denize girebileceğiniz birçok işletmeye sahip. Erikli Yaylası, Delmece Yaylası, Bülbülderesi, Şu Düşen Şelalesi gibi gezilebilecek birçok doğal güzelliğe sahip.

Erdek

Balıkesir’in en güzel sayfiye yerleri arasında yer alan Erdek denizi, doğası, tarihi yapıları ile ilgi görüyor. Erdek’e hem karayolu hem deniz yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. En çok yaz aylarında rağbet gören Erdek’te plajlarda denize girebilirsiniz. Paflima koyunu görebilir,  Seyitgazi tepesinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Kirazlı manastırı,  Narlı Köyü Paşalimanı Adası, Zeytinli Ada gibi gezilebilecek birçok yere sahiptir.

İstanbul’a yakın bir çok tatil alanından dilediğinizi seçip, planlamanıza başlayabilirsiniz. Gideceğiniz bölgeyi seçtikten sonra konaklamak istediğiniz yeri seçmelisiniz. Yanınıza almanız gereken eşyalarınızı belirleyerek, bavulunuzu hazırlarken mutlaka mevsimine ve bölgeye uygun seçimler yaptığınızdan emin olun. Yolculuk planınızı yolculuktan en az birkaç gün öncesinde planlayın. Yolculukta yanınızda olacak kişilerin genel özelliklerine göre vereceğiniz molaların noktalarını ve sürelerini belirlemeniz yolculuğunuzun konforu açısından faydalı olacaktır.