bodrum villa.jpeg

Bodrum’da Yükselen Trend: Villa Kiralama Dönemi

7 Nisan 2024

Bodrum Bodrum! Türkiye’nin senelerdir değişmeyen, Ege’nin incisi, yaz tatili denilince akla ilk gelen şehri Bodrum. Neden bu kadar ünlü, ben hiç gitmedim anlat bana diyenler için nereden başlasak bilemiyoruz. Buram buram açan rengarenk begonvilleri, bembeyaz kendine has evleri, masmavi koyları, özene bezene yaratılmış coğrafyası ve doğası, ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz Bodrum güzellikleri! Gümbet’ten Türkbükü’ne, Bitezden Gümüşlük’e, Yalıkavak’tan Turgutreis’e Bodrum tüm beldeleri ile bir tatilden çok daha fazlasını sunan bir tatil noktası! Bodrum tabiki sadece tatiliyle meşhur bir şehir değil. E peki Bodrum başka nesiyle meşhur diyorsan seni antik çağlara doğru bir yolculuğa çıkarabiliriz. Antik çağlarda “Halikarnassos” adıyla anılan Bodrum’un asıl adı ise Bodrum Kalesinden gelmekte. St.Peter kalesi olarak bilinen Bodrum Kalesi, Hristiyanlığın önemli önderi Aziz Petrus’a adanmıştır. Petrus’a adanan şehre Petrium denmiş ve sonunda Petrium Podrum olarak şekil değiştirmiş ve Bodrum olarak son halini almış. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında ünlü bir şehir olan Bodrum aynı zamanda dünyanın yedi harikasından biri olan “Mausoleum Halikarnassos” da ev sahipliği yapıyor. E daha ne olsun! Bodrum bu sebeplerle hem en çok Türk hem de İngiliz ve Hollandalı turistlerin akınına uğruyor. Bodrum’u görmeyenlere bile Bodrum’u sevdirdin, merak ettirdin e hadi artık konuya gir diyorsan, haklısın! Sana Bodrum tatilcilerinin ve hatta Bodrumluların bile tatil sırrını açıklıyoruz, hazır mısın? Bodrum otellerinin pabucunu dama atacak yeni bir dönem başladı bile: Villa Kiralama. Bu terminolojiye yabancı da olabilirsin, az çok duymuş da olabilirsin. Villa kiralama, Bodrumluların ve Bodrum tatilcilerinin sessizce takip ettiği günden güne yükselen trend olmaya devam ediyor. Bu yazımızda sana Bodrum’da villa kiralama ile ilgili tatil alışkanlıklarını alt üst edecek bilgiler vereceğiz. Hadi hemen temel bilgi yüklemeni yap ve sana Bodrum’da villa kiralama dönemini anlatmaya başlayalım.

Villa Kiralama Nedir?

Öncelikle en temel soruyla başlıyoruz. Villa kiralama aslında tam manasıyla özgürlük anlamına gelmekte. Yıllarca otel tatili yapmaya alışmış olsan da villayı otelden ayıran farkları bizce seveceksin. Otel lüksünün çok daha ötesinde imkanlar sağlayan villa kiralama, otellerin katı kurallarıyla değil, kendi kurallarınla yaşayacağın özgür bir tatil vadediyor. Değeri milyonları aşan villalarda sana özel havuzunla ya da bahçenle en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş tasarım mimari içinde bir tatil. Kulağa hoş geliyor değil mi? Oteldeki gibi tek bir odaya tıkılıp kalmana gerekte yok. Doğayla ve manzarayla baş başa huzuru ve dinlenmeyi gerçekten hissedebilirsin. Yani gerçekten tatil yapabilirsin. İşte villa tatili tam olarak sana bunları sunuyor. İkinci temel anlatmamız gereken nokta ise sistem. Haftalık ve aylık villa kiralama sistemi nedir? Yurtdışında da büyük bir hızla devam eden ev kiralama sistemi, sana beğendiğin evi, ev sahibi ya da aracı ile görüşerek kiralamanı sağlayan sistemdir. Yaz sezonunda çok fazla talep geldiği için günlük kiralamaya genelde kapalı olan villalar haftalık yada aylık sistemle çalışmaktadır. Beğendiğin villayı kiraladıktan sonra yapacağın tek şey ise arkana yaslanıp sana özel tatilin keyfini çıkarmak olacaktır.

Bodrum’daki Villa Türleri

Bodrum o kadar geniş bir kitleye hitap ediyor ki, bu yüzden konaklama seçenekleri çok çeşitli! Bodrum’daki kiralamaya müsait villalarımız kullanıma ve ihtiyaca göre çok çeşitlenebiliyor. Muhafazakar, balayı, tatillere yada günlere özel yılbaşı villaları gibi, kalabalık arkadaş grupları yada aileler için olmak üzere her ihtiyaca ve kullanıma yönelik villa türleri mevcut! İhtiyacın olmasa bile istediğin villada tabii ki de konaklayabilirsin, sormana gerek bile yok! Detaylı bilgi için Bodrum’daki muhafazakar villalarımızı anlattığımız yazıya buradan, Bodrum’daki balayı villalarını anlattığımız yazıya ise buradan tıklayarak ulaşabilirsin!

Bodrum Villaları Nerede?

Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil yerlerinden olan Bodrum’da konaklama seçenekleri coğrafi konuma bağlı olarak çok çeşitlenebiliyor. Mükemmel tatil için nasıl bir yerde olmak istediğini düşünmen gerekli. Merkezde cıvıl cıvıl olmak m, yoksa doğayla baş başa kalmak mı istersin? Deniz manzaralı bir villa mı yoksa denize sıfır bir villa mı istersin? Bodrum’da nerede konaklarsan seni nasıl bir tatil bekliyor, Bodrum’daki en iyi kiralık villalar nerede sorularını senin için cevapladık.

Bodrum Balayı Villaları 1.jpeg

Bodrum Merkezde Konaklama

Sesten gürültüden rahatsız olmam, gece gündüz cıvıl cıvıl canlı bir yerde konaklamalıyım, adımımı attığım an çarşıları gezebilmeliyim diyenlerdensen o zaman Bodrum merkezde konaklamak tam sana göre! Bodrum merkezdeki villalarımızı görmek için buraya tıklayabilirsin.

Gümbet ve Bitez’de Konaklama

Eskiden balıkçı kasabası olan Gümbet ve Bitez Bodrum merkeze çok yakın olmaları ile öne çıkıyor. Bodrum merkezden kalkan sürekli dolmuşlar ile gece geç saatlerde bile Gümbet ve Bitez’e ulaşmak mümkün. Hem merkeze yakın olmak istiyorum hem de sakinlik istiyorum diyorsan aradığın yerdesin! Bir sır daha verelim, Gümbet ve Bitez Bodrum’un merkezine ve diğer beldelerine göre çok daha ucuz! Sevdim burayı diyorsan, Gümbet ve Bitez’deki villalarımız görmek için buraya tıkla.

Yalıkavak’ta Konaklama

Bodrum’un en popüler bölgelerinden biri Yalıkavak. Yalıkavak marinasının da yapılması ile birlikte oldukça gelişmiş olan bölgede, Bodrum’un en güzel denizini bulabilirsin! Ünlü plajların olduğu ve gece hayatının da canlı yaşandığı Yalıkavak, merkezden uzakta masmavi denizde sakin ama bir o kadar da canlı tatil isteyenlerin adresi. Yalıkavak’taki villalarımızı görmek için buraya tıklaman yeterli!

Gümüşlük’te Konaklama

Eskiden sadece balıkçıların ve Bodrum köylülerinin yaşadığı Gümüşlük, İstanbul’dan gelenlerle birlikte Bodrum’un popüler bölgelerinden biri olmuş. Ulaşım seçenekleri de eskiye göre çok daha gelişen ve artan Gümüşlük, Bodrum’un en güzel gün batımının olduğu yerlerden biri. Denizin içinde yer alan restoranları, sakinlik ve doğanın birleştiği Gümüşlük, bizce herkesin çok seveceği bir tatil noktası! Gümüşlük’teki evleri görmeliyim diyorsan buraya tıklayarak ulaşabilirsin.

Bodrum Villalarına Nasıl Gidilir?

Turizm yönünden çok gelişmiş olan Bodrum’da ulaşım seçenekleri çok çeşitli! Bodrum’daki en iyi villalara toplu taşıma, özel araç, taksi veya havaalanı transfer yaparak ulaşmak mümkün ve de çok kolay. Uçak ile geliyorsan Muğla ile Milas arasında yer alan Milas havalimanından kalkan otobüsler, alan transfer yada taksi ile Bodrum merkeze 45 dakikada ulaşabilirsin. Diğer yandan özel aracınla ile ulaşmak istersen Bodrum, İstanbul‘a 708 km, Ankara‘ya 706 km ve İzmir’e ise 242 km uzaklıkta yer alıyor.

Bodrum Villalarına Ne Zaman Gidebilirim?

İstediğin zaman gidebilirsin! Belirli bir zaman ya da sınırlama yok tabii ki. Ancak Bodrum’daki en iyi villalar en çok Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tercih ediliyor. Bodrum’un en iyi villaları için rezervasyonlar başladı bile. Tüm villalar kiralanmadan, bizce şimdiden yer ayırtsan çok iyi olur!

Bütçeye Göre Bodrum Villaları

Bütçe düşünülmeden tatile çıkılır mı? Merak etme cebini de düşünüyoruz tabii ki. Bodrum’daki villalarımız oldukça çeşitlidir bu yüzden birçok faktör fiyatı etkileyebilmekte. Tek tek girip uğraşma diye Bodrum’daki en iyi kiralık villayı seçebilmen için villa fiyatını hangi kriterler etkiler aşağıdaki listemizde derledik. Kişi Sayısı: Kaç kişi kalacağın ve evin büyüklüğü en etkili olan faktör. 2 kişilik 1+1 villalara gecesi 400 TL’den başlıyor. Konut Tipi: Dubleks mi tripleks mi yoksa tek katlı şirin bir ev mi ? Konutun tipi de fiyatı belirleyen en önemli etkenlerden. Ulaşım Şekli: Arabayla ulaşılıyor mu? Nerede bu villa nasıl gideceğim ben hayallerimdeki eve ? Senin ihtiyacın hangi villa ise kiralama fiyatında ona göre değişiyor tabii ki. Konum ve Denize Yakınlık: Dağın kokusunu da içime çekeyim denizi de yukarıdan göreyim diyenlerden mi yoksa uyandığım gibi denize ayağımı atmam gerekli diyenlerden misin? İstediğin Kalkan kiralık villanın fiyatını bu faktöre göre de değişiklik gösteriyor. Klima ve korunaklı havuz gibi imkanlar: En temel ihtiyaçlarını belirlemedin mi daha ? Temel ihtiyaç dediysek tabii ki de tatilin en temel ihtiyaçları korunaklı havuz gibi mesela! Bodrum’daki en iyi villalar hakkında gerekli tüm bilgileri hafızana attıysan, Tatilde Kirala olarak seni şimdi olduğun yerden alıp, tatil rotanı Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil şehri Bodrum’a doğru çeviriyoruz. Bembeyaz evleri saran rengarenk begonvilleri koklayıp, masmavi suları görmek hepimize iyi gelecek.