Bodrum Gezi Rehberi, Bodrum Gezisi | TatildeKirala

8 Nisan 2022

Bodrum Hakkında Genel Bilgi

Bodrum adı nereden gelmektedir?: Aziz Petrus ile özdeşleşen Bodrum’a önce Petrium adı verilmiştir. Bu ad zamanla Bodrum halini almıştır.

Bodrum tatili

Bodrum Mutfağı /Bodrum’da ne yenir?

Ege ve Akdeniz mutfağının temel öğeleri olan zeytinyağı, yeşil sebzeler ve balık üçlemesi Bodrum mutfağında da kendisini gösterir. Bu temel besinler ile yapılan meşhur Bodrum yemeklerinin & mezelerinin başında taze börülce ekşimesi, kabak çiçeği dolması, deniz börülcesi, çökertme kebabı, ege patlıcanı, ahtapot çorbası ve iskorpit balığı gelir.

Bodrum’un en iyi 10 restoranı (Karışık liste):

Limon, La Tapa, Restaurant La Passion, Mimoza Restaurant, Sakız Ana, Otantik Ocakbaşı, Kallavi Köfte, Kocadon, Trata Meyhanesi

bodrum tatil

Bodrum’da Gezilecek Tarihi/Turistik yerler

Temelini antik çağlarda Halikarnassos’tan alan Bodrum doğal, tarihi ve turistik güzellikleriyle her yaz yerli & yabancı turistlerin akınına uğrayan bir ilçedir.

Bodrum Kalesi: Yaşantısı boyunca konaklamadan askeri üsse, hamamdan hapishaneye kadar birçok farklı amaç için kullanılan Bodrum Kalesi son halini Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak tescillemiştir. Bodrum’un simge yapılarından biri olan Bodrum Kalesi görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alır.

Mausoleion Açık Hava Müzesi: Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul görmesi ve döneminin en ünlü mimarları tarafından tasarlanıp yapılmış olması sebebiyle Bodrum’un en önemli tarihi yapılarından biridir.

Bodrum Yel Değirmenleri: Yalıkavak’ta bulunan ve bundan 40 yıl öncesine kadar aktif görevine devam eden bu değirmenler de Bodrum’da görülmeden geçilmemesi yerler arasında.

Bodrum Antik Tiyatro: 13,000 kişi kapasiteli ve Helenistik dönemden kalma Antik Tiyatro Anadolu’nun geçmişi en eskiye dayanan ve günümüze dek yapısını koruyabilmiş tiyatrolarından biridir.

Bodrum’da Sanat ve Kültür

Bodrum festivalleri:

Bodrum Uluslararası Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bienali

Bodrum Barok Müzik Festivali

Bodrum’ da Gece Hayatı / Eğlenilecek Yerler

Bodrum’un gece ve eğlence hayatının özellikle yaz döneminde Türkiye’de ilk 3’te olduğu su götürmez bir gerçektir.

Bodrum eğlence mekanları:

Marina Yacht Club, Mavi Bar, Kedi Kulüp, Küba Bar, Kule Bar, Bianca Beach Club, Posh, Fink Club

 

Bodrum’da Nerede Kalınır?

Yalıkavak: Bodrum’un kuzeybatısında masmavi koyları, lüks marinası ve yel değirmenleri ile ünlüdür. Yalıkavak’tayken Panormus Kaya Mezarlarını ziyaret edebilir, Yalıkavak ve Küdür Halk Plajı ve Tilkicik Plajında denize girebilirsiniz. 

Gündoğan: Gündoğan doğası, koyları ve mandalina bahçeleriyle Bodrum’un tatlı bir beldesidir. Buradayken deniz sörfü, dalış ve yelken yapabilirsiniz ve tekne turu ile Apostol adasını ziyaret edebilirsiniz. 

Gümüşlük: Bodrum’un batısında sakin atmosfere sahip doğal sit alanı sayılan ve mavi bayrak üyesi olan bir beldedir. Sahilinde küçük bir ada olan Tavşan adası bulunur. Buraya sığ deniz sayesinde sahilde yürüyerek ulaşabilirsiniz. Adanın üzerinde ise Myndos antik kentinin kalıntıları bulunur. Gümüşlük’teyken mutlaka sahilde Ege lezzetleri ile dolu bir akşam yemeği yiyip gün batımını izlemelisiniz.

Torba: Bodrum merkeze yakın masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile sakin bir bölgedir. Burada Leleglerden kalan kalıntıları görebilir ve Torba Koyunda yeşil mavi ile buluşmasının tadını çıkarabilirsiniz.