balayi-ana.jpeg

Balayında Klişelerden Kaçan Çiftler için Farklı Bir Deneyim: Balayında Villa Dönemi

15 Nisan 2024

Bir düğün mevsimini de iyisiyle kötüsüyle bitirdik. Şimdi geldi düğün hazırlıkları mevsimini açmaya. Muhteşem şekilde aldığın ya da yaptığın evlilik teklifin Instagram’ı-Facebook’u salladıysa artık resmi olarak düğün hazırlıklarına başlayabiliriz demektir. Sözü-nişanı, gelinliği-çiçeği, görümcemin elbisesi-kayınvalidemin esprisi derken “ee benim balayım noldu?” diye isyan etmemek için seni hemen bu yazıyı okumaya davet ediyoruz. Erken balayı bakan erken yol alır diyerek yılların atasözünü de sana göre uyarlıyoruz. Başlığımızı dikkatlice okuduysan, bunun sıradan bir ‘balayı otelleri’ yazısı olmadığını farketmişsindir umarım. Amacımız balayında senin ve eşinin memnuniyetini en yüksek seviyede tutacak yeni ve farklı bir tatil anlayışından bahsetmek. Balayı tatilinde yeni bir dönem başladı bile: Villa Kiralama. Bu tatil terminolojisine ben yabancıyım diyorsan Tatilde Kirala olarak seni yepyeni bir tatil trendi ile tanıştırmaktan memnuniyet duyuyoruz.

balayi.jpeg

Balayı Tatili Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Balayı çiftleri için kusursuz bir tatil, anılarda yer edecek bu özel günler için büyük önem taşır. Çiftler, balayı tatili planları yaparken titizlenirler ve büyük bir özen gösterirler. Aynı özeni balayı tatili sunan balayı otelinde, balayı pansiyonunda ya da balayı villasında da görmek isterler. Balayı otelleri, kiralık balayı villaları da bu anlayışla hizmet sunmaya odaklanıyor. Diğer yandan ülke genelinde çok sayıda konaklama seçeneği var. Ancak her balayı tatili işletmesi, çiftlerin hayallerindeki balayını sunamayabilir. Peki, balayı tatili için yer seçerken nelere dikkat etmeli? Romantik balayı için olmazsa olmaz detaylar ve kaliteli bir tatil için doğru tercih yapmak üzere yardımcı olacak birkaç ipucu verelim…

Konaklama Türü Seçin!

Tatil genelinde ve balayı tatili özelinde dev alanlara kurulu tatil köyleri, oteller, pansiyonlar ve villa veya kiralık ev seçenekleri gibi oldukça farklı konaklama türleri var. Kampları da ekleyebileceğimiz konaklama türleri listesinden sizin hayallerinize ve şartlarınıza uygun olanı belirlemelisiniz. Örneğin her şey dahil otellerde her ihtiyacınızı karşılayacak bir konfor bulurken size özel olmaktan uzak bir tatil yapabilirsiniz. Pansiyonlar her ihtiyacı tek yerde sunamama dezavantajını, daha özgürce bölgeyi keşfetme avantajına çevirse de her balayı çifti için uygun olmayabilir. Balayına villa kiralamak da çok popüler bir seçenek. Burada da sizin beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip bir kiralık balayı villası bulmanız ve bütçenizi gözden geçirmeniz iki ana kriter olarak öne çıkıyor. Özetle; önce, nasıl bir balayı konaklaması istediğinizi düşünün!

Nerede Tatil Yapmak İstediğinizi Belirleyin!

Ülkemiz, gerçekten hemen her bölgesiyle çok özel ve etkileyici. Bazı yerler deniz tatili açısından popüler olsa da Kapadokya gibi çok romantik tatil adresleri de var. Ege kıyıların da bir villada balayı tatili yapmak, Akdeniz sahillerinde balayı geçirmek, Kapadokya’da balayı için ev kiralamak veya farklı bölgelerdeki oteller arasından tercih yapmak gibi çok zengin bir seçenek havuzu var. Hangi bölgede olmak, nereyi keşfetmek, nerenin atmosferinde hayatınızın en güzel günlerini yaşamak istediğinize karar verin…

Kalabalıktan Uzak Balayı Tatili Tercihi Yapın!

Balayı tatili, diğer tatil seçeneklerinden farklıdır. Çocuklarla yapılan tatillerde bol aktivite aranırken, arkadaşlarla yapılan tatillerde eğlence aranır. İş yorgunluğu atmak isteyenler de tatilden konfor bekler. Ancak balayı çiftlerine özel tatillerde sessizlik, romantizm beklentisi yüksek olur. Bu nedenle hem manzaranın romantizmini yaşamak hem de gürültüden ve telaştan uzak olmak için kalabalık olmayan tatil seçenekleri tercih edilmeli. Çocuk sesleri içinde güneşlenmek ya da akşam yemeği saatinde kalabalıkla ızgara servisi kuyruğuna girmek kulağa pek de romantik gelmiyor. Bu nedenle balayına özel oteller ya da balayı için villa kiralama seçenekleri; balayı çiftleri için çok daha uygun görünüyor.

Balayına Özel Konaklama Seçeneklerini Önceliklendirin!

Ülkemiz, bir turizm cenneti. Lüks oteller, ultra her şey dahil oteller, sağlık otelleri, kaplıcalar, kamplar, pansiyonlar, kiralık villa sistemleri ve kiralık yazlıklar gibi onlarca farklı seçeneği bulmak ve yüzlerce farklı konaklama firmasından hizmet almak mümkün. Ancak bu seçeneklerin çok azı, gerçekten romantik bir balayı tatili sunabiliyor. Bu nedenle odak noktası balayı tatili sunmak olan hizmetleri tercih etmek önemli.

En İyi Balayı Rotaları Listesi

Balayı rotası seçerken romantizm ve konfor öncelikli olmalı. Romantizm için de manzara önemli bir unsurdur. Bu nedenle şehir manzarası yerine deniz manzarası ve doğa manzarası sunan tatil rotalarını tercihe edebilirsiniz. Ege sahilleri, Akdeniz koyları, Günel Marmara kıyılarındaki balıkçı köyleri romantik balayı tatili için en popüler adresler arasındadır. Farklılık isteyenler için Bolu ormanlarına nazır villalar, Sakarya köyleri ve Sapanca balayı villaları da güzel seçenekler olabilir. Ayrıca İstanbul’a yakın balayı villa kiralama seçenekleri arasında da Sapanca çok popüler. Kapadokya balayı tatili ise belki her mevsim tercih edilebilecek en romantik tatil rotalarından biri.

balayi2.jpeg

Balayı Villası Ne Demek?

Düğün hazırlıklarına odaklandığın şu günlerde sürecin ne kadar yoğun ve yorucu geçtiğini maalesef anlamış bulunuyorsun. Düğüne kadar koşturmaktan canın çıkacak bunu da biliyorsun. Balayında baş başa kalırım sevdiğimle biraz olsun vakit geçiririm hayalleri ile en güzel oteli seçtin ama o da ne? Balayında tercih ettiğin otelde sevdiğinle baş başa kalmak yerine simidiyle yüzen o meşhur tatilci amcayla yan yanasın. Her şeyi doğru yaptığını düşünüyordun peki neden mutlu değilsin, bu denklemde yanlış nerede? İşte sevdiğinle seni düşünen çözümü ayağına kadar getirdik. Balayında sevdiğinle doya doya vakit geçirmek, gözlerden uzak yalnız kalmak ve sana özel havuzunda gün batımını izlemek istiyorsan, Balayı Villaları tam da sana göre. Oteldeki tek bir oda yerine, değeri milyonları aşan tasarım villalarda sana ve eşine özel bir balayı villasında neler var hemen özetleyelim;

  • Dışarıdan görünmeyen korunaklı havuz
  • Tasarım iç ve dış mimari
  • Çevreden görünmeyen villa tasarımı
  • Sakinlik ve huzur dolu doğa
  • Sadece sana özel muhteşem bir manzara
  • Kafa dinginliği
  • Mahremiyet
  • Yüzünü daima gülümsetecek anılar ve daha fazlası

Aradığım çözümü buldum, bu villalar tam da bana göre ama biraz daha sorum var dediğini duyar gibiyiz. Seni bekletmeden hemen kafanı kurcalayan sorulara cevap vermek için Tatilde Kirala olarak buradayız!

Balayı Villası Nedir?

Balayı villası kelime anlamıyla balayı tatilinizi geçireceğiniz villa tipidir. Rahatsız edilmeden vakit geçirebilmek için balayı villaları korunaklı havuz, yüksek duvarlar ve romantik bir manzara sunarlar. Genelde çiftlere hitap ettikleri için çok büyük villalar yerine 1+1 veya 2+1 villalardan oluşurlar. Özel bir tatil olan balayı için sunulan kiralık villalar, çiftlerin bu anlarını daha da özel kılmak için genellikle bulunduğu şehrin en güzel yerine konumlanmıştır. Kiralık balayı villaları göze hitap eden iç ve dış tasarımlara sahiptir.

Balayı Villası Kimler İçin?

Mahremiyetine önem veren, baş başa, rahatsız edilmeden ve gözlerden uzak düğün stresini atmak isteyen çiftlerin popüler tercihidir. Balayı villaları sadece balayında olan çiftlerin kiralayabileceği villalar değildir. Sevdiği insanla baş başa kalmak, gözlerden uzak vakit geçirmek, korunaklı havuzda rahatsız edilmeden doyasıya vakit geçirmek isteyen tüm tatilciler tarafından kiralanabilir.

Balayı Villalarına Ne Zaman Gidebilirim?

İstediğin zaman gidebilirsin! Belirli bir zaman ya da sınırlama yok tabii ki. Ancak düğün mevsimi genelde yaz ayları olduğu için Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında balayı villalarını kiralamaya yönelik yüksek bir talep görülür. Bizim tavsiyemiz, düğün hazırlıklarına başladığında seçtiğin en güzel villada başkaları kapmadan kalabilmek için erkenden bizi araman. Düğün hazırlıklarında sana yardımcı olabilmek için yanındayız!

Balayı Villaları Nerede ?

Daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında. Düğün mevsimi genelde yaz aylarında olduğu için balayı villaları Türkiye’nin batı ve güney kıyı şeritlerinde yoğunlaşmakta. Kısaca özetlersek; Muğla, Antalya, İzmir, Çanakkale, Balıkesir illeri diyebiliriz.

Muhafazakar Balayı Tatili Seçenekleri

Muhafazakâr balayı tatili arayışında korunaklı villa bulmak önem kazanıyor. Misafirler için villanın dışarıdan görünmemesi özellikle havuz alanında özgürce güneşlenmek ve havuzu kullanmak önem kazanıyor. Korunaklı kiralık balayı villaları ya da çevreden bahçesi görünmeyen muhafazakar balayı villaları için arayışı olanlara özel çok sayıda seçenek var. Muhafazakar villa seçenekleri için Tatildekirala aradığınız konfor ve mahremiyeti sunuyor. Hayalinizdeki Balayı Villasını TatildeKirala.com’da bulabilirsiniz… Tatilde Kirala balayı villaları kiralama konusunda geniş seçenek havuzu sunan bir sistemle çalışır. Diğer yandan başta lokasyona göre, balayı beklentisine göre, oda sayısına göre ya da tatil seçeneğine göre olmak üzere farklı ihtiyaçlara özel filtreleme seçenekleri ile aranan balayı villasını kolayca bulmayı sağlar. Sistem üzerinden aradığınızı hızlı ve kolay bir biçimde bulabilir ve fiyata göre filtreleme yaparak uygun fiyatlı balayı villası arayışına da yanıt bulabilirsiniz.

Kiralık Balayı Villa Fiyatları

Balayı kiralık villa fiyatları, lokasyona göre ve vilanın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Uyguna balayı villa kiralama seçenekleri arayışında kiralık villa fiyatlarına etki eden kriterleri bilmek, önemli bir rehber olur. Kiralık balayı villa fiyatları özelinde yapılan araştırmalar için villa kiralama fiyatlarına nelerin etki ettiğini listeleyelim:

  • Lokasyon
  • Mevsim
  • Villa özellikleri (oda sayısı, havuz, manzara, bahçe, klima, eşyalar, vb.)

Bütçenize Göre Balayı Villaları

Düğünde zaten çok masraf yaptım, sıra geldi balayına ya da yok yok sıra gelmesin hiçbir şeye bittim zaten diyorsan Tatilde Kirala olarak bütçeni düşünüyoruz! ‘Otellere dünyanın parasına harcama, tatilde kirala rahat konakla’ mottosuyla çıktığımız bu yolda sana yardımcı olabilmek adına, balayı villanı kiralarken bütçen için dikkat etmen gereken faktörleri aşağıda sıraladık.

Kişi Sayısı

2 kişilik olan balayı villaları genelde 1+1 veya 2+1 villalardan oluşmakta. 2 kişilik 1+1 villalara gecesi 2000₺’den başlayan fiyatlarla TatildeKirala.com’dan ulaşabilirsin.

Konut Tipi

Dubleks mi tripleks mi yoksa tek katlı şirin bir ev mi ?

Ulaşım Şekli

Arabayla ulaşılıyor mu? Nerde bu villa beni çok yormasın zaten düğünden yeni çıktım ulaşımı tam da bana göre olsun diyorsan ihtiyacına göre kiralama fiyatında ona göre değişiyor tabiki.

Konum ve Denize Yakınlık

Balayında en önemli şey denizi yukarıdan görüp havuzun içinden gün batımını izlemek diyenlerden mi yoksa villam denize sıfır olsun ben yüzerken güneşi batırmak istiyorum diyenlerden misin. İstediğin kiralık balayı villasının fiyatını bu faktörler değiştiriyor.

Klima ve korunaklı havuz gibi imkanlar

Balayı villalarında havuz olmazsa olmaz ama ben havuz sevmiyorum fiyatını da etkilemesini istemiyorum peki onu ne yapacağız demene kalmadan özelliklerine göre villaları listeledik.

En İyi 5 Balayı Villası

Düğün telaşının arasında bir de bunu aramakla uğraşma diye senin yerine en iyi beş balayı villasını derledik, topladık sana sunduk! Biz örnek birer fotoğraf ekledik, villaların detayını görmek için fotoğraflara ya da linklere tıklamayı unutma!

1. Santorini’yi Aratmayacak Özel Tasarım Balayı Villası

Balayında Santorini’ye kadar gitmene gerek kalmadı, biz Santorini’yi ayağına getirdik! İç ve dış mimarisi ile bizi büyüleyen, turkuaz ve beyazın en güzel şekilde buluştuğu bu çift havuzlu özel balayı villası bizim bir numaramız oldu!

balayivilla.jpeg

2.Eşsiz Gün Batımına Sahip Özel Balayı Villası

İnsanda hayallerindeki evi bulmuş ve hemen burada yaşlanmak istiyormuşcasına güzel bir his uyandıran bu şirin ev, bizim gönlümüzü çoktan çaldı bile. Romantik gün batımını korunaklı havuzunun içerisinden sevdiğinle izlediğini hayal etmeye başladığını görebiliyoruz.

balayivilla2.jpeg

3.Patara Kumsalı Manzaralı Balayı Villası

Sence de bu günbatımı manzaralı villa çok cool durmuyor mu? Karakterli duruşu, lüks iç ve dış tasarıma sahip mimarisi, muhteşem manzarası, açık-kapalı çift korunaklı havuzu ve size özel jakuzisi ile balayını özel kılacak bütün özelliklere sahip.

balayivilla3.jpeg

4.Doğayla iç içe Ağaç Ev Tasarımlı Balayı Villası

Ben doğanın çocuğuyum, evim ağaç olsun-yatağım bile ağaçtan olsun diyorsan doğru adrese geldin! Bu villa doğa ile tamamen uyumlu ekolojik bir balayı villası. Gözlerden uzak, doğanın ortasında huzur ve sakinlikle iç içe bir balayı için ideal. Manzarası ve korunaklı havuzunu tabi ki unutmuyoruz!

balayivilla4.jpeg

5.Modern Tasarımlı Balayı Villası

Modernlikten vazgeçemem, şöyle ferah modern bir balayı villası kiralamak istiyorum diyenlere gelsin bu villamız. Tamamen modern döşenmiş iç ve dış tasarımı, açık ve kapalı korunaklı yüzme havuzları, özel jakuzisi ve daha sayamadığımız onlarca güzel özellikleri ile bu villa balayın için hayallerinin de ötesinde!Dilediğin tatil için Türkiye’nin dilediğin yerinden en güzel tatil villaları seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.

balayivilla5.jpeg