Alternatif Bir Tatil Rotası: Sapanca Gezi Rehberi | Sapanca’da Ne Yapılır, Nereye Gidilir, Nerede Kalınır?

9 Ağustos 2019

Sapanca, özellikle İstanbulluların yeşil görmek istediğinde kaçmak istedikleri saklı bir cennet adeta. Sakarya’nın batısında bulunan Sapanca, İstanbul’a yakınlığından dolayı hafta sonu kaçamağı için temiz havası ve doğasıyla şehirden kaçmak isteyenleri cezbediyor. Farklı bir tatil arayışındaysan, ya da ‘1-2 gün kaçıp kafa dinlesem!’ diyorsan Sapanca’da sessiz sakin, bol manzaralı bir tatil öneriyoruz. Sapanca’ya gideceklere gezi rehberi olması amacıyla Sapanca’da ne yapılır, nereye gidilir, nerede kalınır bu yazıda toparladık. 

Sapanca’ya Ne Zaman Gidilir?

Ziyaret etmek için 4 mevsim uygun olan Sapanca, sonbahara girerken yaprak değişimi nedeniyle daha bir güzel görünüyor. Yeşilin ve turuncunun tonlarını bir arada görmek istersen mevsim geçişinde gitmeni öneririz.

Sapanca’ya Ulaşım:

Arabayla: İstanbul’dan 135 km, (1 saat 45 dk) Ankara’dan 320 km, (ortalama 3 saat) İzmir’den ise 498 km, (ortalama 6 saat) sürüyor.

Otobüsle: Pek çok otobüs firmasının günde birkaç kez Sapanca’ya seferi oluyor. Bilet fiyatları İstanbul ve Ankara’dan 120 TL, İzmir’den ise 300 TL.

Trenle: İstanbul’dan 45 TL, Ankara ve İzmir’den ise sefer bulunmuyor.

Sapanca’da Ne Yapılır?

Sapanca, genelde doğayla iç içe kalıp dinlenmek ve sakin bir tatil için tercih ediliyor. Açıkçası çok fazla aktivite bulmak mümkün değil. Kısıtlı seçenekler arasında en popüler ve Sapanca’da yapılacak en güzel şey göl manzarasına karşı bisiklet sürmek. Göl etrafında Sapanca Belediyesinin yaptığı bisiklet ve yürüyüş yolu var. Bu yolun içinde piknik alanları ve olta balıkçılığı yapabileceğin noktalar da bulunuyor. Sapanca’da bisiklet kiralamak Uzunkum bisiklet ve yürüyüş yolunun başladığı yerde mümkün. Bisiklet kiralamak ortalama 10 TL tutuyor.

Maceracıysan Sapanca’da ATV turu da yapmalısın! Sapanca Outdoor firması, 4 farklı parkur seçeneği sunuyor: Dağ, Yamaç, Göl ve Offroad. Özellikle yerler çamursa daha çok keyfi çıkan bu aktiviteyi de tavsiye ediyoruz. Tabii sadece kafa dinlemeye gitmeyeceksen.

Sapanca’ya geldim ama, biraz da gezip göreyim dersen Kırkpınar Mahallesi’ne gitmelisin. Kırkpınar Mahallesi, bir Çerkez mahallesi. Çerkez kültürünün esintileri genel olarak evlere yansımış. Yapılacak bir aktivite yok, sadece sokaklarda yürüyüp yeşilin içinde adeta kaybolmuş evlere doya doya bakabilirsin.

Sapanca’da Ne Yenir?

Kırkpınar Mahallesi’ne gitmişken Çerkez kahvaltısını denemeyi de unutma! Kahvaltı haricinde Kırkpınar Mahallesi’nde tadabileceğin lezzetler: yumurtalı Çerkez pastası, mısır ekmeği, Çerkez tavuğu, kara lahana, ve süt ürünleri.

Naturköy, Sopeli, ve Çiftlik Restaurant Sapanca’daki en meşhur kahvaltı servisi yapan yerler.

Kahvaltı bitti, gezdik gördük dinlendik, tekrar acıktık. Nereye gidelim? Sapanca, hem Marmara hem de Karadeniz esintilerini taşıyan bir mutfağa sahip. Gitmişken mutlaka denemen gereken şeyler: diken ucu denilen, melevcen otunun soğan ve tereyağı ile sotelenmesiyle yapılan yemek, taze fasulye turşusu ve ıslama köfte. Çok lezzetli balık yapan salaş balıkçılar da mevcut. Balık için Reis’in Teknesi’ni öneririz.

Sapanca’da Nerede Kalınır?

Sapanca’da turizm son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgisiyle canlanmış durumda. Bundan dolayı uygun fiyatlı otel bulmak bir hayli zor. Zaten Sapanca’nın muhteşem doğasının tadına varmak otellerle pek mümkün değil. Aşağıda Sapanca bölgesinde kiralayabileceğin müstakil evleri listeledik. Tatilde kirala, ev konforunda tatil yap!

  • Sapanca Yanıkköy’de, meyve ağaçlarıyla dolu bahçesi, havuzu, ve şöminesi ile huzura ve doğaya doyabileceğin bu villa kışın kayak, yazın havuz ve göl keyfi için uygun imkanlara sahip. Sapanca’ya kalabalık arkadaş grubuyla gideceksen bu villaya mutlaka bakmalısın!
  • Bu villayı ilk gördüğümüzde bize biraz şatoyu anımsattı. Sence? Göle yürüme mesafesinde olan bu villa Kırkpınar’da yer alıyor. Sapanca’nın muhteşem doğasının tam ortasında, bu evde kalırken çok keyif alacağına eminiz!
  • Şimdi şu hamakta uzanıp kuş seslerini dinlediğini hayal etsene. Bu villa Kırkpınar Mahallesi’nde yer alıyor. Sapanca’da ihtiyacın olabilecek her şeye çok yakın ve içinde her türlü eşyayı bulunuyor.

Sapanca’daki kiralık villaların tamamını keşfetmek için tatildekirala.com‘u ziyaret et. Tatilde kirala, tatilini ev konforunda yaşa!