2.jpg

Ailecek Tatile Gideceklere Hayat Kurtaran 5 Tatil Önerisi

16 Mart 2024

Yaz tatilini ailecek keyifli bir anıya dönüştürmek her zaman bütçenizi aşmanıza neden olmak zorunda değil, hatta doğru adımları izleyerek hem ekonomik hem de çok eğlenceli, bol dinlenmeli güzel bir tatil planlayabilirsiniz. Ailece tatile gideceklere hayat kurtaran 5 tatil önerilerimize bakmadan tatil planınızı yapmayın.

1. Ulaşımınızı en az 1 ay önceden planlayın.

Aracınızla mı, uçakla mı, otobüsle mi, hatta trenle mi ulaşmak en uygun olur, karşılaştırmalı olarak zaman ve bütçeniz açısından değerlendirin. Seyahatinizden en az 1 ay öncesinde ulaşım konusunu netleştirirseniz ekonomik uçak biletleri bulma şansınız çok yüksek ama bu noktada havalimanına transfer için ekstra masraf oluşabilir. Ucuz uçak bileti bulduğunuz takdirde havalimanı transferi için de farklı firmalardan teklif alarak aralarında en uygun fiyat önerenini ayarlayabilirsiniz. Otobüs ve tren seçenekleri için de tatile gitmeyi planladığınız yerin mesafesi bu noktada önemli, 15 saat yolda olmak yorucu olabileceği için erkenden uçak biletlerini almak daha iyi bir tercih olabilir. Yolculuktan keyif alan bir aile için de araçla seyahat etmek de keyifli olacaktır.

2. Konaklama seçeneklerinizi değerlendirin.

Otel, pansiyon, ev kiralamak, kampa gitmek gibi farklı seçenekleri gideceğiniz şehre göre değerlendirin. Bazı tatil beldelerinde otellerin avantajları olabileceği gibi bazı yerlerde de ev kiralayarak daha ekonomik bir tatil planlayabilirsiniz. Özellikle ailecek gideceğiniz tatillerde bölgedeki kiralık evlere bakmanızda yarar var, böylece ev konforunda rahat bir şekilde tatil yapmış olursunuz. Şehre uzak, sakin yerlerde tatil yapmak isterseniz de kamplara bakabilirsiniz.

2.jpg

3. Tatilde yeme-içme konularını da planlamayı unutmayın.

Ekonomik bir tatil için restoran ve ünlü mekanları baştan eleyerek devam etmekte yarar var. Tatilde şehri keşfetme, gezme, etkinliklere katılma gibi düşünceleriniz varsa yeme-içme konularında biraz daha ön hazırlık yapmış olmanız gerekebilir. Otel tatili yapmaya karar verirseniz tam pansiyon tercihinde yeme-içme konularında ekstra harcama yapmanıza gerek kalmaz ama pansiyon ve tatil evi kiraladığınızda yeme-içme konularını da planlamanız gerekir. Bu durumda da pansiyon ya da kiraladığınız ev için tatil süresince tüketebileceğiniz kahvaltılık, meyve-sebze, atıştırmalık alışverişi yapmanız hayat kurtarıcı olacaktır. Tatilde yöresel lezzetleri tatmak için bütçenizi ayarlayıp, kahvaltı ve ara öğünler için de market alışverişinizden yararlanıp ekonomik bir tatil geçirebilirsiniz.

4. Bavulunuzu hazırlarken liste yapın.

Yanınıza almayı unuttuğunuz eşyalarınızı tatildeyken yeniden almak zorunda kalmayın diye, bavul hazırlarken liste hazırlayın. Çocuklarınızın ve sizin ihtiyaçlarını belirleyin, listedekileri bavula ekleyip, listede işaretleyin. Böylece, tatilde gereksiz harcama yapmaktan kaçınmış olursunuz.

5. Hediyelik ve anı olarak saklayacağınız eşyaları yerel işletmelerden seçin.

Tatilinizden bir anı kalsın diye aksesuar, ev eşyası, buzdolabı süsü gibi ürünler satın almak istiyorsanız, gittiğiniz tatil beldesindeki yerel işletmeleri ve pazarını da gezmeyi unutmayın. Buralarda özgün ve uygun fiyatlı hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.

Ailecek tatil için doğru planlama ve seçenekleri karşılaştırarak karar vermek çoğu zaman bütçenizi kurtaracaktır.