koycegiz.jpg

Köyceğiz Gezilecek Yerler & Muğla Köyceğiz Sahili

7 Nisan 2024

Köyceğiz Gezilecek Yerler & Muğla Köyceğiz Sahili

Yeryüzündeki Cennet: Muğla Köyceğiz

Yeşille mavinin buluşma noktası olan harika bir rotada tüm stresinizi unutup adeta yeniden doğacağınız bir tatil için size önerimiz var. Ege ile Akdeniz’in kesişme noktasında kalan Köyceğiz, ilk bakışta adeta yeryüzündeki cenneti andırıyor. Hem doğal hem tarihi güzellikleriyle görenleri büyüleyen Köyceğiz, mükemmel bir tatil için ideal noktalardan biridir. Şehirde yaşayanların hasret kaldığı doğal güzelliklerle dolu Köyceğiz’den dönmek istemeyeceksiniz.

Fethiye ve Bodrum gibi diğer tatil mekanlarının geri planında kalsa da Köyceğiz, özellikle sakin bir yaz tatili geçirmek istiyorsanız tam sizin için yaratılmış yerlerden birisi. Köyceğiz’de denizin güzelliğinin tadını çıkarabileceğiniz farklı koy ve plajlara gidebileceğiniz gibi aynı zamanda ilçenin iç mekanlarında kalan tarihi güzellikleri ve gölleri de keşfedebilirsiniz. Peki, Muğla Köyceğiz tatilinde gezilecek yerler nelerdir?

7401590762_d7e59e8ba0_k-e1687525934339-1024x614.jpg

Köyceğiz Gezilecek Yerler

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü, günümüzde ilçenin sembollerinden birisi haline gelmiştir. Eşsiz göl manzarasının tadını çıkarmak isteyenlerin Köyceğiz tatilinde mutlaka Köyceğiz Gölünü de ziyaret etmesi gerekiyor. Köyceğiz Gölünün suyunun derin olmaması, çocuklu ailelerin de rahatça ziyaret edebilmesini sağlıyor. Suyun ortalama olarak derinliği 2 metredir. Bu nedenle yüzme gibi aktivitelerin yanı sıra kıyı şeridinde balıkçılık ve diğer sporlar da oldukça yaygındır.

Köyceğiz Gölünün orta kısmında ise Hapishane Adası adı verilen bir ada bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda askeri anlamda kullanılan bu ada günümüzde ise hapishane olarak kullanılmaktadır. Özellikle göle ilk gez gidiyorsanız, yanınızda bir navigasyon ya da harita olmasında fayda var. Zira güneşli günlerde göl ve denizin görüntüsü birbirine karışmakta ve ziyaretçiler nerede olduklarını karıştırmaktadır. Tatil bölgelerindeki diğer doğal ve kültürel miras alanlarından farklı olarak Köyceğiz Gölünü ziyaret etmek tamamen ücretsizdir. Bununla birlikte belirli bir ziyaret saati kısıtlaması olmadığı için kamp ve çeşitli aktiviteler ile göl çevresindeki atmosferi gece boyunca da hissedebilirsiniz.

7906681514_0948ec81c9_k-1024x576.jpg

Yuvarlak Çay

Yuvarlak Çay, Köyceğiz ile Ortaca ilçelerinin tam kesişme noktasında bulunmaktadır. İki ilçeyi birbirinden ayıran bu çay, tamamen ağaçlar ile kaplı olması ile sıcak yaz aylarında bölgedeki misafirlere serin bir yürüyüş imkanı sunuyor. Çayın çevresinde bulunan yürüyüş bölgelerinde ağaçlar arasında bir gezintiye çıkarak günün yorgunluğunu üzerinizden atabilir ve kendinizi doğaya bırakabilirsiniz. Bununla birlikte çay etrafında bulunan Alabalık tesislerinde bölgenin ünlü balık çiftliklerinde karnınızı doyurabilirsiniz. Yuvarlak Çay, Köyceğiz tatilinizde birkaç saatliğine de olsa mutlaka uğramanız gereken ve yaz tatilinizi benzersiz bir hale getirecek mekanlar arasında yer alıyor.

Kral Mezarları

Özellikle antik çağlarda, mezarlar ne kadar yüksek olursa bu kişilerin tanrıya o kadar yakın olacağı düşünülüyordu. Bu nedenle sıradan halkın mezarları, şehrin çeşitli bölümlerine yapılırken kral ve benzeri devletin üst düzey rütbeli kişilerinin mezarları olabildiğince yükseğe inşa ediliyordu. Kral Mezarları bölgesi de bulunduğu dağ yamacının içerisine oyulmuş ve bölgenin neredeyse en yüksek noktalarından birine kurulmuştur. Kral Mezarları bölgesinde toplam 6 adet mezar bulunmaktadır. Ancak Persler ve Büyük İskender tarafından yapılan işgallerin, bu mezarların yapım aşamasını engellediği ve bu yüzden mezarların yarım kaldığı düşünülmektedir. Milattan önce 4. yüzyılda yapımına ara verilen Kral Mezarları günümüzde de aynı şekli ile görenleri hayranlığa düşürüyor. Köyceğiz tatilinize tarihi bir dokunuş da katmak istiyorsanız mutlaka Kral Mezarlarını ziyaret etmelisiniz.

Kaunos Antik Kenti

Köyceğiz sınırlarında geçmiş uygarlıklara dair birçok tarihi eser bulunuyor. Kaunos Antik Kenti, Köyceğiz’in bulunduğu konumun tarih boyunca ne kadar önemli ve stratejik olduğunu gösteren en büyük kalıntılardan birisidir. Karayolu ile ulaşım mümkün olmayan antik kente ulaşımlar ise Dalyan’dan hareket eden tekne turları ile mümkündür. Bununla birlikte tekne kiralayarak da Kaunos Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz. Ancak tekne turları ile yapacağınız gezilerde, bölge tarihine dair detayları da öğrenebilirsiniz.

5605031309_f5522a3cc6_b.jpg

Kaunos Antik Kentinin günümüzde büyük bir bölümü hasar görmüş ve toprağın altında kalmıştır. Açıkta kalan kısımlar ise antik kentin ne kadar büyük olduğunun görülmesine yetiyor. Ancak kıyıya oldukça yakın bir konuma inşa edilen Kaunos Antik Kentinin büyük bir bölümü dalgaların ve nemin etkisiyle aşınarak yok olmuş durumda.

Dalaman Çayı

Dalaman çayı, Köyceğiz şehir merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre mesafede bulunmaktadır. Çayın çevresinde bulunan kireç taşları çay sularının da alışılmışın dışında daha turkuaza yakın bir renkte akmasını sağlıyor. Benzersiz bir doğa harikası olan Dalaman Çayı, özellikle günübirlik yapılacak olan turlarda mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Çay üzerinde gezi gibi aktiviteler yapabileceğiniz gibi aynı zamanda raftinge de katılabilirsiniz. Böylece Dalaman çayının benzersiz görüntüsünü çeşitli aktiviteler ile unutulamayacak bir anıya çevirebilirsiniz.

Muğla Köyceğiz Plajları

Muğla Köyceğiz’de gezilecek tarihi ve doğal güzellikler saymakla bitmiyorken, bununla birlikte denizin eşsiz tadını çıkarabileceğiniz birçok plaj da bulunuyor. Köyceğiz plajlarında siz de rahatlatıcı bir yaz tatili geçirebilir ve berrak denizin doğasına kendinizi bırakabilirsiniz. Peki, Köyceğiz’in en popüler plajları hangileridir?

Ekincik Plajı

Ekincik plajı, turkuaza yakın rengi ve sakin yapısı ile Köyceğiz’in en popüler plajları arasında yer alıyor. Uzun sahil şeridi, yaz aylarının en yoğun dönemlerinde bile ziyaretçilerin rahat etmesini sağlıyor. Böylece siz de yazın kalabalık aylarında bile Ekincik Plajında sakin bir gün geçirebilirsiniz. Muğla’nın diğer plajlarından farklı olarak Ekincik Plajı genellikle derin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çocuklu ailelerin plajda daha dikkatli davranması gerekiyor. Plajın ince kum yapısı, yürürken rahatsızlık vermeyeceği için plajda rahat hareket edebilirsiniz. Plajın arka kısmı ise ormanlık alanlar kadar olmasa da zeytin ve çam ağaçları ile kaplı. Bu sayede yazın sıcak günlerinde plajın arkasında bulunan ağaçlık alanlarda serinleyebilir, sıcak havadan minimum seviyede etkilenebilirsiniz. Plajın arka kısmında yer alan bahçelerde doğa yürüyüşleri de yaparak Ekincik Plajındaki yaz gününüzü daha rahatlatıcı bir hale getirebilirsiniz.

Akyaka Plajı

Akyaka plajı, günübirlik yapacağınız Köyceğiz gezinize mutlaka eklemeniz gereken noktaların başında yer alıyor. Köyceğiz’in şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan plaj, turkuazı andıran rengi ile doğanın tüm güzelliğini yansıtıyor. Akyaka Plajında günün tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilir, çevrede düzenlenen tekne turları ile denizi çok daha yakından izleyebilirsiniz. Bölgenin klasik mimari tarzını yansıtan Akyaka Evleri’ni de gezerek, tatilinize kültürel bir anlam da katabilirsiniz.

Sarıgerme Plajı

Köyceğiz şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre gibi bir mesafede bulunan Sarıgerme Plajı, upuzun sahil şeridi ve altın sarısı kumları ile Türkiye’nin en temiz plajları arasında yer alıyor. Denizin oldukça sakin ve sığ olması çocuklu aileler için de Sarıgerme Plajı’nı tercih edilebilir hale getiriyor. Özellikle yabancı turistler tarafından tercih edilen Sarıgerme Plajı’nın çevresinde büyük oteller bulunmadığı için bu bölgede yaz tatili geçirmek için villa ya da ev kiralamanız daha ideal olacaktır. Çevrede bulunan birçok tarihi bölgeye de yakınlığı nedeni ile tercih edilen Sarıgerme, yaz tatilinde kendi aracınız ile çevredeki doğal ve kültürel mirasları da ziyaret etmek istiyorsanız ilk sıralarda değerlendirmeniz gereken bir tercih olacaktır.

İçmeler Plajı

Köyceğiz’e yakın olan plajlar arasında konaklama imkanlarının çok daha rahat olması, İçmeler Plajı’nı oldukça popüler hale getiriyor. Çevrede bulunan birçok butik otel ve pansiyon sayesinde sahil şeridine sadece birkaç dakikalık yürüme mesafede konaklayabilir, günün istediğiniz saatinde berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. İçmeler, özellikle kısa süreli yaz tatili planlıyorsanız kesinlikle ziyaret etmeniz gereken plajlardan biridir.