Kaputaş Plajı Nerededir? Nasıl Gidilir? – Kaputaş Sahili

26 Temmuz 2021

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, görüne âşık olacağınız bir plaj. Antalya Kaş’a 20 km, Kalkan’a 7 km uzaklıkta olan Kaputaş Plajı, Kanyon Ağzı olarak bilinen bölgede yer alır. Dar ve derin olan kanyondan akan buz gibi sular sizlerin yaz aylarında ferahlamasına yardımcı olacak. Yukarı kısımdan baktığınızda Kaputaş Plajının turkuaz rengini göreceksiniz. Çakıl taşları ile turkuaz denizin uyumu sizleri adeta büyüleyecek. Bu enfes manzaranın tadını çıkarmalısınız. Eğer bu denizin güzelliğine bakabilmek istiyorsanız Kaputaş Plajının merdivenleri inmek zorundasınız. 187 basamaklı bu merdiveni indiğinize değecek. Sonunda ulaştığınız manzara sizi kendine hayran bırakacak. Yaz aylarında günde ortalama 6 bin kişinin ziyaret ettiği Kaputaş Plajı, inişi ne kadar zahmetli olsa da görmeye değer bir manzara sunuyor. Aracınızı park ederken birçok insanın geldiğini göreceksiniz. Kaputaş Plajı yol seviyesinden aşağıdadır. Kumsala varabilmek için o meşhur merdivenleri inmeniz gerekiyor.

Çoğu insan bu merdivenleri inmeye üşendiği için yol kenarından plajın fotoğrafını çekmekle yetiniyor. Ama bizden size tavsiye kesinlikle 187 merdiveni inmeye değecek. Kaputaş Plajı, hafta sonları, bayramlarda ve tatillerde oldukça kalabalık. Bu yüzden araba park ederken bile yer bulamamınız olası bir durum. Özellikle tatil dönemlerinde saat 11’den sonra plajda yer bulmanız oldukça zor. Erken saatlerde giderek yer tutmanızı öneririz. Dar bir yolu olduğu için araçlar kötü şekilde park edilmiş durumda bu yüzden mümkün olduğu kadar plaja inerken dikkatli yürümeniz gerekiyor. Eğer bol bol fotoğraf çekmek istiyorsanız, Kaputaş plajına erken saatlerde gitmenizi öneririz. Plaj henüz dolmadan rahatça fotoğraf çekilebilirsiniz. Kaş yönünden geliyor iseniz kayalıkların olduğu bölgede güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kaputaş plajına ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. Kaputaş plajının denizi oldukça temizdir. Berrak görüntüsü ile sizleri büyüleyecek. Mavi bayrağa sahip olan Kaputaş Plajının sahili çakıl ve kumdur. Denizin suyu kaynak sularından beslenmektedir. Her yıl ortalamaya göre oldukça soğuktur. Bu yüzden yaz aylarında sizleri ferahlatacak bir denize sahip. Yaz sonları ve yazın başlarında girmek biraz üşümenize sebep olabilir. Kaputaş Plajında denize girdiğiniz kısım taşlık. Bu yüzden deniz ayakkabısı ile girmenizi öneririz. Kaputaş Plajının denizi ani bir şekilde derinleşmekte. Bu yüzden eğer çok iyi yüzme bilmiyorsanız fazla açılmamanızı öneririz. Kaputaş Plajının denizinde öğleden sonra dalgalar artmaktadır. Yüzme bilmeyen kişiler için bu dalgalar sorun yaratabilir. Dikkatli yüzülmesi önemlidir.

Kaputaş Plajında soyunma kabinine ve tuvalete ücret alınmamaktadır. Şezlong ve şemsiye parası olarak 30 TL ödenir. Eğer şezlong parası ödemek istemezseniz kendi havlunuzu kullanarak plajda ücretsiz güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz.

Kaputaş Plajı çok geniş olmadığı için havlu koyabileceğiniz alanlar sınırlı bu yüzden erken saatlerde giderek kendinize yer ayarlamanız gerekli. Plaj içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesine ait kafeterya bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek şeyler bulunuyor. Gıda ihtiyacınızı bu kafeteryadan karşılayabilirsiniz. Fiyatları aşırı pahalı değil bu yüzden gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Rahat rahat yüzmek istiyorsanız kesinlikle sabah 9 dan önce gitmelisiniz.

Kaputaş Plajının sıkıntılarından biri ise otopark problemidir. Plaja ait olan bir otopark bulunmadığı için özel araçları ile gelen kişiler arabalarını Kaş – Kalkan Karayolu üzerine park etmek zorunda kalıyor. Bazı zamanlarda araçlara yönelik hırsızlıklarda yaşandığı bilinmekte. Bu yüzden aracınızda değerli eşyalarınızı ya da görünen bir kısmında çalınacak bir şey bırakmamanızı öneririz. Halk bu konuda bilgilensin diye jandarma uyarıları bulunmaktadır.

Turkuaz rengine sahip denizi ve kumsalının güzelliği ile sizleri büyüleyen Kaputaş Plajının içerisinde görebileceğiniz Mavi Mağara bulunur. Eski zamanlarda bu mağarada fokların yaşarmış. Mavi mağaraya tekneler ile ulaşılmakta fakat son dönemde koruma altına alınarak ziyaret yasaklandı.

Kaputaş Plajının olduğu Kanyon Ağzı bölgesinde yapılan yol çalışmasında iş kazası sonucu dört işçi hayatını kaybetmiştir. Bu yüzden Kaputaş Plajının yukarısındaki yolda hayatını kaybeden işçilerin adlarının yazdığı iki tane tabela yer alır.

Kaş bölgesinden Kalkan’a giden yolun 4 şeritli hale getirilmesi amaçlanıyor. Kaputaş sırtlarından geçmesi amaçlanan “Kaş – Kalkan Yolu” projesi halk tarafından tepki almaktadır. Amaçlanan yol yapımının doğal sit alanın içerisinden geçmesi, doğal problemlere yol açacağı düşünülmektedir. Ulaşım için hem sahil hem de dağ yolu zaten bulunmakta. Halk daha farklı bir çözüm yolu bulunmasını desteklemekte.

Kaputaş Plajı Nerededir?

Turkuaz denizi, kum ve çakıldan oluşan kumsalı ile sizleri kendine aşık edecek Kaputaş Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesinde yer almaktadır. Kalkan’a 7 km uzaklıkta, Kaş’a ise 20 km uzaklıkta bulunan Kaputaş Plajı, turkuaz rengi denizi ve berraklığıyla sizleri büyüleyecek. Kaputaş Plajı, Kaş – Kalkan Karayolu üzerinde yer almaktadır. Tam olarak Kanyon Ağzı mevkiinde yer alan bu plaj görülmeye değer.

Kaputaş Plajı Nasıl Gidilir?

İlk önce Kaputaş Plajını görebilmeniz için Kaş’a gitmeniz gerekmekte. Kaputaş Plajı Antalya’da olmasına rağmen Muğla Dalaman Havalimanına daha yakındır. Dalaman Havalimanına olan uzaklığı 127 km iken Antalya Havalimanına olan uzaklığı 220 km’dir. Eğer Antalya’daysanız, Antalya Otogarından Kaş’a giden otobüslere binmelisiniz. Kaş ilçesine geldiğinizde Kaputaş Plajına giden minibüslere binmeniz yeterli olacaktır. Dalaman’da iseniz ilk önce Fethiye’ye gitmeli daha sonra Kaş’a geçmelisiniz. Dalaman Havalimanından gidebilmek için HAVAŞ ya da MUTTAŞ otobüsleri ile ücret ödeyerek Fethiye’ye gidebilirsiniz. Daha sonra Fethiye Otogarından Kaş otobüslerine binmeniz gerekiyor. Otobüs Kalkan’ı geçtikten sonra Kaş’a 20 km kala inmelisiniz.

Eğer özel aracınız ile Fethiye, Marmaris, İstanbul, İzmir ya da Muğla’dan geliyorsanız Fethiye – Kalkan – Kaş yolunu takip ederek gitmeniz gerekiyor. Konya ya da Ankara’dan geliyorsanız Burdur – Çavdır yolunu takip etmelisiniz.

Eğer güzel bir tatil geçirmek ve kafanızı dinlemek istiyorsanız Kaş sizler için biçilmiş kaftan. Birçok doğal güzelliği ve denizi ile görülmeye değer. Hem tarihi kentleri görebilir hem de sahilinde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Kaputaş Plajını mutlaka görmeniz gerektiği bilmelisiniz.

Kaputaş Plajı

Birçok yerden her yıl turist alan Antalya şehri, Kaputaş Plajı ile insanlara doğal güzelliklerini sunmakta. Dünyaca ünlü olan bu plaj birçok yerli ve yabancı turistler tarafından her yıl ziyaret edilmektedir. Akdeniz güzelliği olan Kaputaş Plajı doğal oluşumdur. Sahilin en büyük özelliği denizin turkuaz renginde olmasıdır. Kaputaş Sahilinin denizinin rengi sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Bu yüzden farklı zamanlarda farklı renklerine rastlayabilirsiniz. Bilinen bir efsaneye göre turkuaz rengi bu denizden çıkmıştır. Herkesin hayran kaldığı bu plaja gidebilmek için zahmetli yollara katlanmanız gerekiyor. 187 basamaklı merdivenlerden inmeli ve o doğal güzelliğe bakmalısınız. Kaputaş Plajı, dağların yarılmasıyla ortaya çıkmıştır ve Kaputaş Plajı kanyon plajı olarak adlandırılır.

Kaputaş Plajı Merdivenleri

Doğal güzelliği ile insanları büyüleyen, Akdeniz’in vazgeçilmez güzelliği olan, doğal oluşumlarla son halini alan Kaputaş Plajının bir özelliği ise bu güzelliği görebilmek için 187 merdiven inilmesi gerektiğidir. Yer altından akan su kumlar arasında süzülür ve turkuaz renkli denizin halini alır. Tabii 187 basamak inecek ve daha sonra geri dönüşte bu merdivenleri tekrar çıkmanız gerekecek. Göreceğiniz enfes manzara için o merdivenlerden indiğinize pişman olmayacaksınız.