14495726696_662ed60a99_k-960x400.jpg

Kalkan Gezi Rehberi, Kalkan Gezisi | TatildeKirala

7 Nisan 2024

Kalkan Gezi Rehberi, Kalkan Gezisi | TatildeKirala

Kalkan Hakkında Genel Bilgi

Kalkan, Antalya’nın en batısında bulunur ve Kaş ilçesine bağlı bir sahil kasabasıdır.

Kalkan Adı Nereden Geliyor?: Eski adı Kalamaki’dir ve zamanla Kalkan’a dönüşmüştür. Bu adın kaynağına ait birçok hikaye vardı ve bunlardan en ünlüsü şöyledir. Bir liman kasabası olan Kalkan’da eşkıya baskınları gözlenmektedir. Eli kolu bağlı kalmak istemeyen birisi kendine bir kalkan yapar ve bundan fayda sağlayacağını düşünenler de onu izler. Böylece bu kasaba savunması ile ünlenir ve Kalkan adını alır.

14495726696_662ed60a99_k-1024x768.jpg

Kalkan Mutfağı/Kalkan’da Ne Yenir?

Kalkan’da deniz ürünleri ve zeytinyağlılar ile dolu zengin Akdeniz ve Ege mutfağının yemeklerini tadabilirsiniz. Merkezdeki limanda hem yöresel hem de uluslararası mutfağa ait birçok restaurant bulunmaktadır.

Kalkan’ın En İyi 10 Restaurantı: Salonika 1881, Aubergine, Gourmet Terrace Restaurant, Cafe Leon, Salt and Pepper, Lipsos Restaurant, Marina Restaurant, Blue Marlin Fish and Meze, Şamdan Restaurant, Küçük Ev

Kalkan Gezilecek Tarihi/ Turistik Yerler

Kaputaş Plajı: Kaş ve Kalkan arasında bulunur ve doğasıyla ve turkuaz rengi deniziyle etkileyici bir plajdır. Kaş’tayken mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz.

Patara Antik Kenti ve Patara Plajı: Fethiye ile Kalkan arasında bulunan Patara Antik Kenti, Likya’nın en eski yerleşim yerlerindendir. Yapıldığı tarih M.Ö. 7. yüzyıla kadar gitmektedir. Mitolojik olarak, Patara Antik Kenti güneş tanrısı Apollon’un doğduğu yer olarak bilinir. Patara Plajı ise incecik kumları ve 12 km uzunlğuyla ülkemizin önemli bir plajıdır.

Tlos Antik Kenti: Kalkan’a 35 km uzaklıkta bulunur ve 10 bin yılı aşan bir tarihe sahiptir. Bir Likya kenti olan Tlos mitolojide de önemli yer tutar. Pegasus atının sahibi Bellaforonte’nin burada yaşamış olduğu söylenir. Bu antik kenti gezerken Akropol’ün yanında mezar, kilise, sur ve tiyatro kalıntılarını da görebilirsiniz. Tlos Antik kenti UNESCO’nun geçici listesinde kendine yer bulmuştur.

Letoon Antik Kenti: Letoon Antik Kenti Kalkan’a yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunur ve 1988 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesindedir. Rivayete göre Zeus’tan hamile kalan ve Artemis ve Apollon’un annesi olan Leto için yapılmıştır. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan kent antik dönemde dini bir merkezdi. Letoon Antik Kenti, Likya yolunu takip eden gezginlerin de yürüyüş yolu üzerinde bulunmaktadır.

Saklıkent: Saklıkent Kanyonu Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunur. 14 km uzunluğundadır, buradayken kanyon boyunca yürüyüş ve rafting yapabilirsiniz.

Kalkan’da Sanat ve Kültür

Kalkan, Muğla’nın Kaş ilçesine bağlıdır ve oldukça yakındır. Kalkan’dan Kaş’ın Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali, Kaş Kültür, Sanat ve Panayır Festivali, Likya Seyirlik Oyunlar, Tiyatro Festivali, Noel Baba Şenlikleri gibi festivallerine ve aktivitelerine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Kalkan’da her yılın 1 Temmuz günü Kalkan Belediyesi tarafından “Denizcilik Bayramı Şenliği” düzenlenir.

Kalkan’da Gece Hayatı/ Eğlenilecek Yerler

Moonlight Bar, The Fountain, Botanik Garden Bar, Sandal on the Rocks, Lavinia Meyhane, Shade Lounge, Deniz Coctail Bar

Kalkan’da Nerede Kalınır?

Kalkan merkezinde ve yakınlarındaki köylerde birçok konaklama imkanı bulundurmaktadır. Eğer siz de deniz ve doğa ile iç içe, tatlı bir sahil kasabasında dolaşabileceğiniz bir tatil istiyorsanız Patara, İslamlar, Akbel, Ulugöl ve Kördere’de konaklayabilirsiniz.

22403117122_6a0d4a9ca2_k-1024x683.jpg