pexels-jess-loiterton-4321802-960x400.jpg

Cennet Koyu Nerededir? & Antalya Cennet Koyu Plajı

7 Nisan 2024

Cennet Koyu Nerededir? & Antalya Cennet Koyu Plajı

Cennetten Bir Suret; Cennet Koyu

Türkiye’de ve dünyada en çok tercih edilen tatil yeri olan Antalya ilimiz, doğal güzellikleri ve sit alanları açısından zengin bir yerdir. Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarına sahip olan Antalya’da bulunan ve adının hakkını veren Cennet koyu, tertemiz denizi ve mis gibi havası ile ziyaretçileri büyüleyen bir koydur. Cennet Koyu şehre çok uzak olmaması bakımından günübirlik bile gidilebilecek bir yer olması nedeniyle oldukça rağbet gören bir plaja sahiptir. Antalya Cennet Koyu’na, Antalya’nın Kemer ilçesinden çıkıp 10 km uzaklıkta Çamyuva Mahallesini geride bırakarak gidilen düz ve virajsız yolu takip ederek ulaşabilirsiniz. Ayrıca deniz yoluyla da ulaşılabilen, mavi yolculukların rotasında bulunan eşsiz bir koydur.

pexels-jess-loiterton-4321802-819x1024.jpg

Akdeniz ikliminin avantajı olarak hem denizin hem de ormanın kucaklaştığı, yeşilin tonun maviye dönüşünün izlenebildiği mükemmel bir yerdir. Bir yandan ormanın sakinliğini yakalarken dinginliğin tadına varıp sonsuz bir huzurla temiz havayı ciğerlerinize doldurup oksijenin vücudunuzda dolaştığını hissederken bir yandan da denizi izleyebilme imkânı bulacaksınız. Orman ve denizin aşkına şahitlik edip incecik kumlardan serin sulara geçiş yapmanın vücudunuzda yarattığı ferahlık paha biçilemez bir duygu olacaktır. Antalya Cennet Koyu, Tekirova, Tarihi Likya yolu üzerinden gidilen Beydağları Sahili Milli Parkı’nda bulunur. Beydağları Milli Parkı, birinci dereceden sit alanı olması nedeniyle oldukça büyük bir öneme sahiptir. Antalya Alacasu Cennet Koyu, tekne turlarının da en çok tercih ettiği koylardan biri olduğu için deniz yoluyla da bol miktarda ziyaretçi çeker. Tekneler Cennet Koyu’nda bir süre konaklayıp ziyaretçilerin tertemiz berrak sularda yüzme keyfine varmasını sağlar. Denizin içinden etraftaki yüksek dağları izlemek, ormanın yeşil tonunun denize yansımasına karışarak doğanın ritmik döngüsüne kendini kaptırmak muhteşem bir dinlenme yöntemidir. Cennet koyunu hem denizin içinden hem de kumsaldan seyretmek çok farklı ve keyif verici bir deneyimdir. Alacasu Cennet Koyu plajı 175 metre uzunluğunda bir alandır. Şehre 50 km uzaklıkta olması sebebiyle Antalya’da yaşayan yerel ziyaretçiler tarafından oldukça rağbet görür. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olan Alacasu Cennet Koyu plajı, son derece tercih edilen bir plajdır.

Alacasu Cennet Koyu Plajında Denize Girmek;

Ailece harika vakit geçirebileceğiniz mükemmel bir alandır. Yüzme aktivitesi için de oldukça rahat olan Alacasu Cennet Koyu plajı, denize girerken kayalık veya taş gibi zorluklarla karşılaşmayacağınız, tamamen kumdan oluşması sebebiyle denize çok rahat girebileceğiniz bir plajdır. Bu nedenle denize girerken ayağınıza batacak kayalık ve taş gibi şeyler olmayacak ve deniz paleti, deniz ayakkabısı gibi malzemelere ihtiyaç duymadan çıplak ayakla denize girme keyfini yaşayabileceksiniz. Bu sebeplerden dolayı çocukların denize girmesi de daha kolaydır. Ayrıca denizin temiz olması da çok önemlidir. Çok fazla ziyaretçi gelmesine rağmen denizin berraklığı korunmuştur. Birinci dereceden sit alanı olması da bu alana olan ilgiyi ve korumayı beraberinde getirmiştik. Alacasu Cennet Koyu plajı, turkuaz rengi denizi, ormanla bütünleşen ürkütücü yamaçları ile oldukça dikkat çeken ve Türkiye genelinde rağbet gören bir plajdır. Cam gibi berrak denizine bakıldığında dibi tamamen görünen içi dışı bir olan bir suda yüzmek her zaman huzur, güven ve ferahlık verir. Derinlere gidildikçe rengi yavaş yavaş koyulaşan denize bir de güneş ışığı vurduğu zaman ortaya çıkan muhteşem bir renk cümbüşü görebilmek için bile Alacasu Cennet Koyu plajına gidilmeye değerdir. Bu muhteşem denizin tadına varmak için Alacasu Cennet Koyu plajı kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Ayrıca deniz suyunun sıcaklığı da ele alınması gereken bir konudur. Akdeniz ikliminin getirmiş olduğu bir özellik olarak deniz suyunun sıcaklığı ılık olup deniz içindeki akıntıların sebebiyet verdiği, deniz suyunda yer yer serinlik olması da oldukça dinamik bir oluşum yaratır. Böylece Antalya Alacasu Cennet plajında denize girmek oldukça heyecan verici ve alışılmışın dışında bir deneyim olacaktır.

Cennet Koyu’nda Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

Antalya Alacasu Cennet Koyu, Akdeniz Bölgesinin nemli havasının yerini hafif esen bir rüzgâra bıraktığı, mavi ve yeşilin kucaklaştığı, cennetten gerçek bir köşe olarak addedilmiş bir koy olması nedeniyle hem denizden hem de karadan ayrı ayrı görülmesi gereken bir mekân olduğundan sadece bir kez değil birçok kez ziyaret edilmesi gereken bir koydur. Deniz yoluyla ulaşımı sağlandığında, tekne turlarıyla birkaç koy gezildikten sonra lacivert suların tonunun yavaş yavaş açılmaya başladığını görüp sonunda tamamen turkuaz bir suyun berraklığı ile şeffaflık kazanmasını izleyeceksiniz. Akıllara durgunluk veren bu suyun tonunun değişimini izlemenin ruhunuza ne kadar iyi geleceğini anlatmaya kelimeler yetmiyor, mutlaka denemeniz gerek. Mavi rengin insan üzerinde yarattığı o pozitif etki yaşam enerjinize de yansıyacaktır. Güneşin doğuşunun ve batışının rüya gibi olduğu Alacasu Cennet Koyu denizin ortasından yamaç ve orman manzarası ile bambaşka görünür. Karayoluyla Antalya şehir merkezinden 50 km olup Tekirova istikametine doğru D400 karayolundan sağ yaparak aracınızla kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Alacasu Cennet Koyu, ailenizle son derece keyifli vakit geçirebileceğiniz, günübirlik bile gidilecek mesafede olduğu için zamandan tasarruf edebileceğiniz bir yer olması nedeniyle piknik yapmak için uygundur. İster aileniz ya da akrabalarınızla isterseniz arkadaşlarınızla oldukça rahat bir şekilde eğlenebileceğiniz çok uygun bir mekândır.

Alacasu Cennet koyunun 175 metrelik plajından denize girme keyfini de doyasıya çıkartabilirsiniz. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek farklı farklı aktivitelerle yaşamınızı renklendirme imkânı da bulabilirsiniz. Bir arkadaş grubu ya da belirli bir amaç için bir araya gelmiş dernek ya da aktivite topluluğu ile birbirinden ilginç etkinlikler yapmak da çok eğlenceli olabilir. Eğlencenin yanında aynı zamanda bir şeyler öğrenip kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Örneğin; bir etkinlik fikri olarak milli ormandaki yamaçlara kurulup bir yandan kulağınıza naif bir şarkı söyleyen denizin dalgaları, bir yandan burnunuzdan girip ruhunuzu temizleyen iyot kokusu ile yoğunlaşarak zihninizi temizleyebileceğiniz meditasyon etkinlikleri düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda ormanda düzenli olarak doğa yürüyüşleri yaparak çeşitli spor aktiviteleri de yapmak oldukça verimli olacaktır. Alacasu Cennet plajında çadır kurup kamp yaparak da oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Üstelik çocuklara da oldukça uygun bir yer olması bakımından okul gezileri ya da izci kampları da düzenlemek için de son derece uygun bir alandır. Antalya Alacasu Cennet Koyu’na sadece kafa dinlemek için de gidebilirsiniz. Sık aralıklı ağaçlara sahip muhteşem ormanda hamak kurup tek başınıza, gözlerinizi kapatıp sadece ormanın kulağınıza fısıldadıklarını da dinleyerek gün sonunda tamamen dinginleşmiş sakin bir ruh haline bürünmüş olarak bambaşka bir insan haline geleceksiniz. Alacasu Cennet plajı, birçok etkinlik için oldukça elverişli bir ortamdır. Ayrıca coğrafi özellikler bakımından da oldukça talihli bir konumda yer alır. Öncelikle mavi yolculuklarda ana rota üzerinde konumlanması, etrafında birbirinden güzel koylar barındırması sebebiyle önemli bir uğrak yeri olması ve deniz ulaşımının rahat olması yönüyle muhteşem bir bölgede yer alır. Deniz ve ormanı aynı karede yakalamak da heyecan vericidir.