pexels-helena-lopes-697244-1-960x400.jpg

Arkadaşlarla Gidilecek Tatil Yerleri

7 Nisan 2024

Arkadaşlarla Gidilecek Tatil Yerleri

Arkadaşlarla Gidilecek Tatil Yerleri

Masmavi bir deniz, sımsıcak bir güneş, parıl parıl parlayan kumlar… Tüm bunların eğlenceli bir arkadaş grubu olmadan ne anlamı var ki? Eğer siz de gerçek tatilin en yakın arkadaşlarla olanının makbul olduğunu düşünenlerdenseniz, arkadaşlarla gidilecek tatil yerleri listemiz tam size göre. Bu yaz en sevdiğiniz dostlarınızla planlayabileceğiniz eğlence dolu bir tatil rotası ile asla unutmayacağınız bir tatil geçirmeniz mümkün. Kalabalık gruplar halinde gerçekleştirebileceğiniz aktivitelerle dolu tatil yerleri içerisinden birini seçin ve bu eğlenceli yolculuk başlasın!

Bodrum

Tabii ki eğlence ve macera dolu bir arkadaş tatilinin akla gelen ilk adresi Bodrum. Arkadaşlarla gidilebilecek tatil yerleri arasında herkesin hayatında en az bir kere tercih ettiği bu tatil cenneti, gündüzüyle gecesiyle 24 saat yaşayan bir şehir olarak sizi ve arkadaşlarınızı karşılıyor. Gün içerisinde müzik ve eğlenceli dolu “beach club”larda güneşin tadına doyabilir, geceleri ise hareketli Bodrum gece hayatına kendinizi bırakabilirsiniz.

Çeşme

En çok tercih edilen tatil yerleri Ege bölgesinde toplanmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda belki Bodrum’dan bile daha popüler ve tercih edilen bir tatil rotası haline geldi Çeşme. Alaçatı başta olmak üzere tatil beldesinin en bilindik mahalle ve köylerinden birinde villa kiralama seçeneği ile dostlarınızla lüks ve konfor dolu bir villa tatilini deneyimleyebilirsiniz.

Kaş

Güney sahillerinden devam ediyoruz. Antalya’ya bağlı olan Kaş, Bodrum ve Çeşme’den sonra belki en hareketli gece hayatı olan tatil beldelerinden bir tanesi. İzmir ya da Antalya’da ikamet ediyorsanız, araba ile tatil rotaları arasında Kaş’ı tercih ederek kısa bir süre içerisinde bu şirin Akdeniz kasabasına ulaşabilirsiniz.

Abant

Hep yazın tatile gidecek değilsiniz ya? Gündelik hayatın koşturmacasından ve kaotik şehir yaşamından arkadaşlarınızla birlikte bir nefes almak isterseniz, İstanbul’a yakın tatil rotalarını değerlendirebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi olan Abant, yemyeşil doğası, uzun yürüyüşler yapabileceğiniz park ve parkurları, enfes lezzetleri ve doğaya dönük kamp alanları ile harika bir hafta sonu kaçamağı alternatifi sunuyor.

Kartepe

Yine İstanbul’a yakın tatile gidilecek yerler arasında ön plana çıkan bir diğer yer de Sakarya’ya bağlı olan Maşukiye, Kartepe. Üniversiteden arkadaşlarınızla sömestr tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isterseniz, Kartepe’deki kiralık bungalov, villa ya da apartman dairesi seçeneklerinden birini tutarak eğlenceli bir kayak tatili geçirebilirsiniz.

Marmaris

İnsanı kendine hayran bırakan mavisi ve yeşili ile Marmaris, kalabalık arkadaş grubu ile gidildiğinde kat be kat daha keyifli hale geliyor. Ucuz tatil rotaları arasında da değerlendirebileceğiniz Marmaris, bütçe dostu villa ve otelleri ile her yıl yerli yabancı turistlerin adeta akınına uğruyor. Deniz paraşütü, jet ski, kano, deniz muzu ve “scuba diving” ise arkadaşlarınızla deneyimleyebileceğiniz keyifli aktiviteler arasında.

Fethiye

Ölüdeniz’in sakinliği, Göcek’in huzur dolu koyları, Foça’nın şirin sokakları… Başka söze gerek var mı? Hafızalara kazınacak bir yaz tatil için tatil yerleri önerileri arasında Fethiye, olmazsa olmazlardan.

Tatil Rotası Oluştururken Nelere Dikkat Etmeli?

Arkadaş grubunda tatil planı oluşturma görevi genellikle grubun en organize ve düzenli üyesine verilir – ya da verilmelidir! Elbette tatil rotası oluşturma seyahat edeceğiniz kişi sayısına ve seyahat yönteminize göre değişir.

Eğer arabayla seyahat etmeyi planlıyorsanız, kullanacağınız rotayı önceden belirlemenizde fayda vardır. Bu sayede gereksiz yakıt masrafından kurtulur ve zamandan optimal düzeyde tasarruf etmiş olursunuz.

Rotanızı belirledikten sonra yolculuğun ortalama ne kadar süreceğini kestirebilir, buna göre yiyecek ve içecek stoku yapabilirsiniz.

Tatil rotası oluştururken şoför detayı da oldukça önemli. Eğer 8 saati aşkın bir araba yolculuğu planlıyorsanız, güvenli bir seyahat için arkadaş grubunda birden fazla şoför olması ve arabanın dönüşümlü olarak kullanılması gerekir.

Tatil destinasyonunuza uçakla gidecekseniz, havaalanında son an sürprizleri ile karşılaşmamak için tercihen check-in süreçlerinizi online olarak yapmanız tavsiye edilir.

Yola çıkmadan önce bavulunuz da eksiksiz bir şekilde hazır olduğundan emin olmakta fayda var.

Unutmamak gerekir ki bu, arkadaşlarınızla keyif almak ve eğlenmek için çıktığınız bir tatil olacak; bu yüzden de çok fazla plana takılmadan, esnek ve özgür bir şekilde hareket edebilir, spontane bir yaz tatilinin tadını çıkarabilirsiniz!