pexels-costas-antwnakakis-2534822-960x400.jpg

Alaçatı'nın En Güzel Sahilleri & Alaçatı Beachleri

7 Nisan 2024

Alaçatı’nın En Güzel Sahilleri & Alaçatı Beachleri

Deniz Tatilinin Vazgeçilmez Adresi Alaçatı Plajları

Türkiye’de yaz tatili dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden olan Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlıdır. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yıl boyunca rüzgâr alan Alaçatı’da sörf yapmak uygundur. Hem havası hem doğal güzellikleri hem de plajları ile sizleri kendine hayran bırakan Alaçatı, yaz tatillerinin vazgeçilmez mekânıdır. Rengârenk tarihi taş evlere ev sahipliği yapan, eğlence mekânları, koyları ve plajları sayesinde insanları mest eden Alaçatı’da hem tarihi yapıları görebilir hem de deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Antik dönemde Agrillia olarak bilinmektedir. Osmanlı aşiretinden ise Alaçatı ismini almıştır. Alaçatı’nın eski bilgilerine ulaşıldığında buranın eskiden ticaret merkezi olarak kullanıldığı bulunmuş. Ege’nin incisi olarak bilinen Alaçatı yaz akşamları ve yöresel yemekleri ile hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek.

pexels-papatyayameftun-7909800-2-2-768x1024.jpg

Rüzgâr olmasına rağmen denizi oldukça sakin olan Alaçatı, dünyanın sayılı sörf merkezlerindendir. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden turist çekmeyi başarabilmektedir. Hem ekonomik hem de kültürel açıdan ülkemize birçok şey katmaktadır. Alaçatı’da bulunan koylar, plajlar ve beach clublar Alaçatı’nın renkli bir hayatı olmasını sağlamakta. Ücretli ve ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz birçok Alaçatı plajı bulunmaktadır.

Alaçatı Beachleri

Alaçatı beach clubları ile ünlenmiş ve insanların eğlence anlayışına uyum sağlamıştır. Sizler için Alaçatı’da bulunan beachleri listeledik.

pexels-costas-antwnakakis-2534822-768x444.jpg

Dharma Beach Club

Adını sıkça duyurmayı başarmış olan bu beach altın sarısı kumları ile gözlerinizi kamaştıracak. Altınkum mevkiinde bulunmakta ve Alaçatı’nın kaliteli, nezih beachlerinden birisidir. Dharma Beach Club, Çeşme merkeze yakındır. Genel olarak kalabalıktır fakat sahil şeridinin uzun olması insanların rahat rahat hareket edip vakit geçirmesine olanak sağlar. Bu yüzden kalabalık olması genel olarak bir sorun yaratmamaktadır. Hem aileniz ile hem de arkadaşlarınızla gidebileceğiniz Dharma Beach Club, içerisinde bulundurduğu aktivitelerle insanların keyifli vakit geçirmesine olanak sağlar. Özel beach club hizmeti sunduğu için bu beach’e giriş için ücret ödenmektedir. Şezlong ve şemsiyeler girişte ödeyeceğiniz ücretin içerisindedir. Eğer özel loca isterseniz farklı fiyatta ücret ödemeniz gerekmekte. Beach içerisinde tuvalet, duş, soyunma kabini, gıda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler barındırır. Dharma Beach Club, kumsalında plaj voleybolu, halat çekme, plaj futbolu gibi birçok aktivite imkânı sunmaktadır. Su sporlarını da aynı zamanda yapma imkânına sahipsiniz. Düzenlenmekte olan happy hour partileri ile keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz, belli dönemlerde özel partiler ve konserlere de katılabilir, yaz tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş ücreti olarak kişi başı 65 TL ödenir, localar için ise 450 TL ücret ödemeniz gerekmekte. Plajda DJ performansı, otopark alanı, bahçe ve dinleme alanı gibi yerler ve etkinlikler bulunur.

Wyndy Beach Club

Alaçatı’nın en gözde mekânlarından olan Wyndy Beach Club, Alaçatı Port’ta yer alır. Geniş bir alana ev sahipliği yapan Wyndy Beach Club içerisinde havuz dâhil birçok imkân sunar. Verdiği hizmetler sayesinde diğer beachlere göre bir adım daha öndedir. Hem yerli hem de yabancı turistleri çekmeyi başaran bu beach çıtayı hem bir adım daha ileri taşımaktadır. Wyndy Beach Club, gündüzleri plaj geceleri ise gece kulübü olarak kullanılmakta. Deniz keyfini sonuna kadar yaşayabileceğiniz sıkıldığınızda havuza ya da jakuziye geçebileceğiniz, birçok dünya mutfağından lezzetlerin olduğu restoranları ve özel locaları vardır. Akşamları düzenlenen happy hour partileri sayesinde insanların eğlenebildiği, ünlü isimlerin sahne aldıkları Wyndy Beach Club, yaz akşamlarını sizler için unutulmaz kılmakta. Sörf okullarına yakın olan mavi denizi ve kumsalı ile göz kamaştırmaktadır. Sörf yapan kişiler olduğu için yüzmek biraz zor olsa da sizlere keyifli dakikalar yaşatacaktır. Giriş ücreti olarak kişi başı 70 TL ödenir. Plajda birçok özellik vardır; wifi, happy hour partileri, cankurtaran ve gözetleme kulesi, deniz güvenlik şeridi, duş, WC, şezlong, kabin, otopark gibi daha birçok özelliğe sahiptir. Çocuklu ailelerinde rahatlıkla gelip vakit geçirebileceği bir beachtir.

Zio Beach Club

Zio Beach Club, 5000 metrekarelik bir alanda Çark Plajı mevkiinde yer alır. 1000 kişilik insanı ağırlayabilen Zio Beach Club, birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Alaçatı’nın en büyük mekânlarından birisidir. Sahildeki şezlonglar, çimlerdeki armut koltuklar, deniz içerisindeki hamakları, özel locaları ile Zio Beach Club sizlere konforlu bir tatil sunar. İçerisinde snack restoran, iki tane bar vardır. Zio Beach Club, Alaçatı’nın lüks mekânlarındandır ve girişi ücretlidir. Giriş ücreti ve restoran ücretleri yüksektir. Verilen hizmet ödediğiniz paraya değecek. Sığ bir denizi olan Zio Beach Club, çim alanları ve kumsalı ile sizlere rahatça güneşlenebilme imkânı sunmakta. Yüzme bilmeyen ve çocuklu kişiler için uygun olan denizi sayesinde gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz. Derinde yüzmek isteyen kişiler için ise atlama iskeleleri konulmuştur. Gündüzleri denizin tadını çıkarabilir akşamları ise happy hour partilerinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Giriş ücreti hafta içi ve hafta sonu farklılık göstermekte. Hafta içi 100 TL iken hafta sonu 150 TL kişi başı giriş ücreti ödemek zorundasınız.

Alaçatı Sahilleri

Alaçatı sahillerinde gezebileceğiniz, gün batımının tadını çıkarabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Ücretli beachlerin olduğu kadar halk plajları da vardır. Sizler için bu başlığımızın altından halk plajlarını listeledik.

Altınkum Halk Plajı

Altınkum halk plajı Çeşme’ye 10 km uzaklıktadır. Halk plajlarından en popüler olanı Altınkum Halk Plajıdır. Altın sarısı kumları sayesinden ünlenmiş olan Altınkum Halk Plajına Çeşme otogarından kalkan dolmuşlar ile gidebilirsiniz. Altınkum Halk Plajı, 15 metre genişliğinde ve 500 metre uzunluğundadır. Turkuaz rengi denizi ile mükemmel bir görüntüye sahip olan bu plaj sayesinde yüzmenin keyfine varacaksınız. Konumu ve çevresindeki imkânlar yüzünden tercih edilen plaj, yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Bulunduğu bölgeden dolayı rüzgâr alamayan plajın denizi oldukça sakindir. Altınkum Plajına giriş ücreti ödenmemektedir. Plajda şezlong ya da şemsiye kiralayabilirsiniz. Bir başka alternatif ise ücret ödemeden kendi eşyalarınızı kullanabilir, güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Ancak, duş yoktur. Büfe ve kafe tarzı yerler bulunmaktadır gıda ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye için toplam 40 TL ücret ödemeniz gerekmekte. Çocuklu aileler için de uygundur.

Ilıca Plajı

Çeşme’de merkeze yakın olan Ilıca Plajı, tertemiz denizi ve kumsalı sayesinde çoğu insan tarafından tercih edilmektedir. Yaz aylarında birçok yerli ve yabancı turistin tercih ettiği Ilıca Plajı, 3 kilometre uzunluğundadır. Geniş alana sahip olduğu için insanlar birbiri ile sorun yaşamadan güneşlenebiliyor ve denize girebiliyor. Deniz suyunun sıcak olmasının sebebi plajın yeraltı kaynaklarına yakın olmasıdır. Bu sebeple ilkbahar ve sonbahar aylarında bile denize girilebilmektedir. Giriş ücreti ödemeden girebildiğiniz Ilıca Plajına, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler mevcut. Eğer ücret ödemek istemezseniz de havlu sererek güneşlenebilir ve plajın tadını çıkarabilirsiniz. Ilıca Plajında, soyunma kabini, WC ve duş imkânları bulunur. Yeme içme ihtiyacını giderebileceğiniz yerler yakınlarda bulunur. Ilıca Plajında jet ski, rüzgâr sörfü ve dalış gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.