Adrasan Koyu Nerededir? ve Adrasan Plajları

7 Eylül 2021

Hayalinizdeki Tatil İçin Doğru Adres Adrasan Koyu

Görünce gözlerinizi ovuşturacağınız güzellikte bir yerde tatil yapmak istemez misiniz? Her santimi filmlerden fırlamışcasına sıradışı güzellikteki Adrasan, size hayalinizdeki tatili vadediyor.

Yaz tatillerinin vazgeçilmez duraklarından biri olan Antalya’nın cennet köşelerinden biri olan Adrasan Koyu yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridi ve doğa harikası denizi ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Yaz tatilini doğa ile iç içe geçirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Adrasan Koyu günümüzde sit alanı olduğu için doğal yapısı da korunmaktadır. Koyun çevresi ormanlarla kaplı iken, uzun plaj kısmı ise berrak denizi sayesinde yüzmeye oldukça elverişlidir. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan Koyunda siz de hayalinizdeki yaz tatilini geçirebilirsiniz.

Adrasan Köyünde Mutlaka Vakit Geçirin

Adrasan Köyü, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlıdır. Adrasan koyu ise bu köyün alt kısmında bulunan plaja verilen isimdir. Gelenin hayran kaldığı Adrasan’da ilk günler doğal güzellikleri sürekli fotoğraflamak isteyeceksiniz. Tatilinizin geri kalanında ise berrak mavi denizin dingin suları ile dağlardan sizleri selamlayan yeşil ormanlar hem ruhen hem de fiziksel olarak dinlenmenizi sağlayacak.

Plaj çevresi tamamen dağlar ve orman ile çevrili olduğu için bu bölge doğa severler tarafından oldukça sevilmektedir. 2 kilometrelik uzun sahil şeridi, göz alıcı doğası ve berrak denizi ise her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin bölgeyi ziyaret etmesini sağlıyor.

Adrasan Koyu Antalya ve çevre şehirlerde bulunan diğer plaj bölgelerinden farklı olarak daha sığ ve kapalı yapısı ile dikkat çekiyor. Plaj şeridindeki suyun sığ olması yüzme bilmiyor olsanız da tatilin tadını tamamen çıkarmanızı sağlayacak. Aynı zamanda çocuklu ailelerin de daha rahat bir tatil geçirmesini sağlıyor. Denizin sığ olması ve birkaç adım atıldıktan sonra derinleşmemesi, bölgeyi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için oldukça doğru bir tercih haline getiriyor.

Adrasan Koyunun bir diğer özelliği ise koyun oldukça geniş bir alanı kapsamasıdır. Özellikle tatil beldelerinde bulunan koylar her ne kadar doğal güzellikleri ile göz kamaştırsa da Adrasan Koyunun en büyük özelliği oldukça geniş bir alanı kaplamasıdır. 2 kilometrelik uzunluğu, koyun birçok aktiviteye ev sahipliği yapmasını sağlıyor. Deniz her ne kadar kıyı şeridinde sığ olsa da koydan açıldıkça artan dalgalar, bölgenin sörf ve su kayağı gibi farklı aktivitelere yatkın hale gelmesini sağlıyor. Sualtı sporları ile ilgilenen kişilerin bölgeyi tercih etmesinin sebebi ise 25 metrelik derin bir dalış imkanı sunulmasıdır.

Adrasan Koyu Nerededir?

Adrasan Koyu, günümüzde Likya Yürüyüş Yolu olarak bilinen güzergah üzerinde yer almaktadır. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan bölge, ilçeye yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunmaktadır. Adrasan Koyu ile Antalya şehir merkezi arasında ise yaklaşık olarak 95 kilometre bulunur.

Bölgeye ulaşım için tercih edebileceğiniz farklı birçok alternatif bulunmaktadır. Her saat hareket eden toplu taşıma araçları ile bölgeye direkt olarak ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda özel aracınız ile de kolaylıkla koya ulaşabilirsiniz. Ancak ulaşım için toplu taşımayı tercih edecekseniz, gidiş ve dönüş saatleri için detaylı bilgileri almanızda fayda var.

Adrasan koyu, çevredeki birçok tatil bölgesine olan yakın mesafesi ile de sıklıkla tercih edilmektedir. Tatilini büyük otellerde geçirmek yerine doğa ile iç içe olmak isteyenler genellikle yaz tatilini Adrasan Koyu ya da benzer tatil bölgelerinde geçirmektedir. Adrasan Koyu çevredeki tatil beldelerine olan yakınlığının yanı sıra, Chimera ve Olimpos antik kentine de yakın olduğu için yaz tatiline böylelikle kültürel bir durak da ekleyebilirsiniz. Adrasan Koyunda tatil geçirmek için çevrede bulunan kiralık ev ve villaları kullanabilir, böylece büyük otellerin karmaşasından da kurtulabilirsiniz.

Bölgeye farklı ulaşım alternatiflerinin olması, kalacağınız evden direkt olarak Adrasan Koyuna kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bununla birlikte doğayı daha fazla hissetmek isteyen kişilerin bölgede kamp yapabileceği farklı bir çok nokta da bulunmaktadır.

Adrasan’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Adrasan sadece koyu ve plajı ile değil aynı zamanda çevresindeki gezilecek yerler ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Günlük olarak düzenlenen turlar ile farklı ada ve koylara seyahat düzenleyerek yaz tatilinizi denizin içinde geçirebileceğiniz gibi aynı zamanda bölgedeki antik kentlere ya da Yanartaş gibi turistik alanlara gezi düzenleyerek tatilinize turistik bir anlam da katabilirsiniz. Yanartaş’ı görmeyi planlıyorsanız eğer yanınıza bir sırt çantası ve spor ayakkabı almadan sakın yola çıkmayın.

Adrasan’da yaz tatili sırasında tatilinizi istediğiniz alanda genişletmeniz mümkün. Tatilin daha geziye yönelik bir hal almasını ve bölgedeki tarihi yapıları da görmek istiyorsanız Adrasan’a sadece birkaç saat mesafede bulunan Olimpos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti gibi bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Direkt olarak kendi aracınız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi aynı zamanda bölgelere gerçekleştirilen günübirlik turları da tercih edebilirsiniz. Tur ile ziyaretlerin en büyük avantajı, bölge tarihi hakkında daha kolay bilgi sahibi olmanız ve görülmesi gereken hiçbir alanı kaçırmamanız olacaktır.

Adrasan tatilinde kültür gezilerinin yanı sıra bölgeye yakın olan diğer koylara da gezi düzenleyebilirsiniz. Adrasan plajının yanı sıra Ceneviz, Sazak ve Suluada gibi görülmeye değer doğal güzellikteki diğer koylara düzenlenen tekne turlarına katılarak unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz. Bu bölgelerde dalış ve çeşitli aktiviteler ile deniz altındaki güzellikleri de keşfedebilirsiniz.

Adrasan Plajları

Adrasan plajını, bölgede bulunan diğer plaj ve koylardan ayıran en büyük özellik koyun 2 kilometre gibi uzun bir alan boyunca ilerlemesidir. Bölgedeki diğer koylar daha ufak bir yapıya sahipken Adrasan’ın geniş alanı plajın kendi içerisinde bile farklı özellikler göstermesini sağlıyor. Adrasan koyu, direkt olarak Beydağlarının kıyıya en yakın olduğu bölgede bulunmaktadır. Adrasan plajının hemen kenarında bulunan Beydağları, berrak Adrasan sularının çam ağaçlarının yeşili ile buluşmasını sağlıyor.

Adrasan plajının 2 kilometre boyunca devam etmesi, koyun farklı alanlarında çeşitli özelliklerin görünmesini sağlıyor. Birçok tatil beldesinde plajın sadece kum ya da sadece çakıl taşlarından oluşmasına alışkın olsak da Adrasan plajında bunların ikisini de görebilmek mümkün. Plajın sağ kısmı ince plaj kumlarından oluşmaktadır. Bununla birlikte deniz kesimi de diğer kesimlere göre daha sığ ve az dalgalıdır. Bu nedenle plajın sağ kısmı genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Plajın orta kesimlerine ilerledikçe sahil kesimi de ufak çakıl taşları ve kumların karışımından oluşan bir hal alıyor. Denizin sığ kesimleri bulunsa da denizde ilerledikçe sağ kısma kıyasla daha hızlı bir derinleşme görülüyor. Plajın en sol kısmı ise genellikle çakıl taşlarından oluşuyor. Beydağlarına yakın olan bölgelerde sahil kesimi genellikle taşlardan oluşmaktadır. Bununla birlikte deniz de sahilin geri kalan kısmına kıyasla çok daha hızlı şekilde derinleşmektedir. Kum yerine çakıl taşlarından oluşan plajları tercih eden aileler ve derin sularda yüzmekten hoşlanan kişiler genellikle plajın bu kesimini tercih etmektedir.

Adrasan plajının farklı bölgelerinde akıntının ve dalgaların farklı şekilde ilerlemesi, sahil kesiminin farklı özelliklere sahip olmasını sağlarken aynı zamanda deniz altı yaşamının da farklılaşmasını sağlıyor. Bu nedenle bölgede dalış ve benzeri sporlar da oldukça yaygın şekilde kendini gösteriyor. Bölgeden alabileceğiniz dalış ve benzeri eğitimler ile siz de Adrasan’da geçireceğiniz yaz tatili içerisinde, deniz altındaki doğal güzellikleri de keşfedebilirsiniz.

Adrasan Konaklama

Adrasan’da yaz tatili için tercih edebileceğiniz birbirinden farklı birçok konaklama seçeneği bulunuyor. Diğer tatil beldelerinden farklı olarak Adrasan’da yerleşim yerleri genellikle Adrasan Deresi kenarında yoğunlaşıyor. Bölgenin geri kalanına kıyasla daha serin olan bu bölgede, geniş teraslı oteller ile konaklama imkanınız bulunuyor. Ancak bölgenin büyük bir kısmının doğal sit alanı olarak ilan edilmesi, bölgede otel seçeneğinin oldukça az olmasına neden oluyor. Bu nedenle tatilinizi direkt olarak otellerde geçirmek yerine Adrasan koyuna yakın bölgelerde bulunan villa ve ev kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Özellikle kalabalık aileler ya da geniş arkadaş grubu ile yapılacak olan tatillerde villa ve ev kiralamak hem daha uygun fiyatları hem de geniş aktivite imkanları sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.