Fethiye Yat Kiralama.jpeg

Türkiye'nin En Mavi Rotası: Fethiye'de Tekne Kiralama

7 Nisan 2024

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu şehir Muğla; tarih, doğa, eğlence, tatil, kültür gibi güzellikleriyle Türkiye'nin cennet ilçelerinden biri olan Fethiye'yi turist akınına uğratıyor. Fethiye, güneş tanrısı Apollon'un aşkını, antik tiyatrolarının yarattığı mistisizmi hissettiriyor ve koylarının büyüleyici güzelliğiyle adeta baş döndürüyor. İsmi sakince dalgalarından gelen Ölüdeniz'i ise masmavi güneşli ve ılık sularında yeni bir hayat vadediyor.

Limandan limana onlarca adaya seyahat etme imkanı veren Fethiye; Yassılar, Göcek, Tersane adalarına da dakikalar içerisinde geçiş fırsatı veriyor. Tersane Adası'nda Osmanlı Dönemi'nde kullanılan tersanelerin kalıntıları bulunuyor. Göcek adasında ise Kleopatra'nın güzellik hamamı yer alıyor. Hamamın yüzyıllar içerisinde sular altında kalmasıyla, Kleopatra'nın güzelleştiği sularda yüzmenin ayrıcalığı yaşanıyor.

Fethiye'nin topoğrafyası ve kronolojisi İlk Çağ'dan Likyalılara, Likyalılardan Roma'ya, Roma'dan Bizans'a, Bizans'tan Osmanlı'ya kadar dayanıyor. Antik kentleri ve doğal güzellikleriyle, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir seçenek olmayı başaran Fethiye; Pınara Antik Kenti, Tlos Antik Kenti, Sdyma Antik Kenti, Araxa Antik Kenti, Fethiye Kral Mezarları, Letoon Kalıntıları, Telmessos Antik Kenti, Amintas Kaya Mezarları, Afkule Manastırı gibi onlarca tarihi eseri de ziyaretçileri için saklıyor. Türkiye'nin en temiz denizlerini simgeleyen mavi bayraklı plajlar listesinde bulunan Fethiye, Kelebekler Vadisi'yle de mavi bayraklı plajlar listesindeki diğer bölgelere fark atıyor.

Likya Yolu.jpeg

Likya Yolu: Sırt çantanızı alıp tarihe doğru yürüyün

Türkiye'nin en uzun mesafeli yürüyüş patikası Likya Yolu, deniz kenarından tarihe uzanan bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. Uzunluğu 535 km olan Likya Yolu, Geyikbayırı'na kadar uzanıyor. Fethiye'den başlayıp Antalya'ya kadar süren bu yolculuğu elbette tamamlamak pek kolay olmuyor. Kate Clow'un kaleme aldığı Likya Yolu kitabı yolculuk hakkında en güzel bilgileri içeriyor. Likya Yolu sayesinde tarihi eserlere ulaşmak, efsanevi "dor" ve "ion" sütunlarını yakından görmek mümkün olabiliyor.

Likya Yolu üzerinde yaklaşık 19 antik kent bulunuyor. Kamp alanları ve konaklama imkanlarının da yer aldığı Likya Yolu'nda günlerce sürecek tarihi bir seyahatin tadını çıkarabilirsiniz. Likya Yolu'nda meşhur Gelidonya Feneri'nde yer alıyor. Özellikle yabancı seyahat severler Türkiye'nin en güzel manzaralarından biri seçilen Gelidonya Feneri'nin kadrajından bakmak için dünyanın diğer ucundan Fethiye'ye ulaşıyor. Gelidonya Feneri bölgesinde adaçayı ve deniz kokularının birbirine karıştığı temiz hava, ziyaretçilere adeta antidepresan etkisi gösteriyor.

Fethiye Körfezi'nin batı ve kuzeydoğusuna sıralanan 12 adalar birbirlerine yakın mesafede oldukları için teknelerle ve yatlarla kolaylıkla gezilebiliyor. Anıtsal tarihi sivil mimari örneklerinin, onlarca tarihi eserin sığınağı ve el değmemiş doğal güzelliklerin saklandığı yer olan 12 adalar; bugüne dek görmediğiniz bitkilere ve çiçeklere de ev sahipliği yapıyor.

Alışveriş severler için de harika seçenekleri olan ve güler yüzlü halkıyla sizi kucaklayan Fethiye; Anadolu El Sanatları Çarşısı, hediyelik ve özel eşya dükkânlarının bulunduğu Eski Şehir Çarşısı ile mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. Yanıklar Köyü'nde otantik bir tatil isteyenler için en güzel durak noktalarından biri olabiliyor.

Fethiye Kiralık Tekne Fiyatları Ne Kadar?

Fethiye, berrak ve ince kumlu plajlarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Kiralık tekne seçeneğiyle, rüya gibi bir tatile kendinizi bırakma imkanı veren Fethiye, özel tekne avantajlarıyla dikkat çekiyor. Tatilde Kirala'nın sunmuş olduğu kiralık tekne fiyatları, ekonomik seçenekler ve özel imkanlar içeriyor. Bu imkanlar arasında; yatak odası, salon ve mutfak sıcak duş gibi avantajlar bulunuyor. Standart bir hale gelen otel odalarından farklı bir seçenek olan tekneler, değişimi sevenler için ideal bir hizmet sunuyor.

Tatil severler, alabildiği kişi sayısı değişiklik gösteren kiralık tekneleri, günlük, haftalık, aylık olarak kiralayabiliyor. Özellikle grup tatilleri, yaz partileri ve kış tatilleri için uygun olan tekneleri, arkadaşlarınızla birlikte harika bir tatil için ortak olarak da kiralayabilirsiniz. 8, 9, 6, 4 kişilik gibi çeşitlendirilen yataklı tekneler, geceleri dar otel odaları yerine deniz üzerinde ay ışığını izleyerek sıcak bir kahve yudumlama fırsatı tanıyor. Üstelik tekneler, ulaşım bakımından da harika avantajlar yaratıyor. Dilediğiniz Fethiye plajında gözlerden uzak denize açılarak yüzme imkanı veren Fethiye kiralık tekne fiyatları, turistlere ayrıcalıklı bir tatil seçeneği sunuyor. Özel teknenizle balık tutabilir ve taptaze bir ziyafet şöleni de yaşayabilirsiniz.

Fethiye'den Adalara Adalardan Ölüdeniz'e Özgürce Dolaşın

Alışılmışın dışında bir fırsat sunarak birkaç plajla yetinmek istemeyenleri, her gün farklı bir plaja götüren kiralık yat seçenekleri de bulunuyor. Tatilde Kirala ultra lüks, konforlu bir tatil isteyenler için Fethiye kiralık yat fiyatları ile de hizmet veriyor ve en sık tercih edilen seçenekleri öneriyor. Ece Marina'da bulunan kiralık yatlara Dalaman Havaalanı'ndan ulaşım kolaylığı da bulunuyor. Dalaman Havaalanı ile Fethiye arasında 54 km mesafe bulunuyor. Dalaman Havaalanı'nda 24 saat çalışan taksiler ve araç kiralama ofisleri de yer alıyor. Bu sayede Ece Marina'ya ulaşmak yalnızca dakikalar alıyor. Saklıkent Kanyonu'nda kesinlikle vakit ayırmanız gereken yerler arasında. Dalyan'da güneşi izleyerek eşsiz sazların arasından yatınızla geçebilir, Kaunas'ta bir çamur banyosu ile vücudunuzu güzelleştirebilirsiniz. Fethiye'de yüzlerce keşfedilecek nokta bulunuyor ve buraya yalnızca bir kaç gün ayırmak gerçekten haksızlık oluyor. Yatınızla el değmemiş koylara ulaşabilir, gün batımında yemeğin tadını çıkarabilir ve gece olduğunda da kendi partinizi yapabilirsiniz. Tatilde Kirala'daki kiralık yat fiyatları, ulaşılabilir seçenekler içermesiyle tatil severleri son derece memnun ediyor.

Yamaç Paraşütüyle Gökyüzünde Süzülün

Fethiye'de Ölüdeniz Babadağ beldesi, yamaç paraşütü tutkunlarının heyecanla uğradığı noktalardan. İki kişilik uçuş yapabileceğiniz firmaların da bulunduğu Babadağ, sevdiklerinizle birlikte gökyüzünde süzülmenin hazzını yaşatıyor. Eğlence sevenler için Fethiye'de Safari turları da bulunuyor. Su sporlarının tümünü gerçekleştirebileceğiniz Fethiye, sağlık ve eğlence dolu bir tatil vadediyor. Ilıman iklimiyle kış aylarında dahi güneşli ve ılık bir havası bulunan Fethiye'ye kış aylarında seyahat edilebiliyor. Fethiye'de gece hayatı da oldukça hareketli geçiyor. Özellikle Hisarönü bölgesi beklentilerinizi karşılayabilecek, eğlence mekanlarıyla süsleniyor. Fethiye'ye gitmişken Paspatur'a da uğramayı unutmayın. Paspatur ahşap cumbalı tarihi evlerin restore edilmesiyle, seyahat severleri büyülüyor. Birbirinden güzel çarşıları da olan Paspatur'un ortasında, yüzyıllardır akan bir nehir de bulunuyor. Bu nehirle ilgili bir efsane de kulaktan kulağa dolaşıyor; söylenceye göre bu suyu içenler kendilerini her zaman Fethiye'de buluyor.

Ege Yemeklerini Tatmadan Dönmeyin

Tüm dünyada ünlenen Ege zeytinyağlıları, spesiyalleri, balık çeşitleri olan nezih restoranları bulunan Fethiye, tatil severlere harika yemekler sunuyor. İştah kabartan birbirinden güzel yemekleri olan Fethiye restoranlarından en meşhuru ise Ölüdeniz'de yer alan Jade Terrace Food & Drink. Deniz manzarası eşliğinde eşsiz sunumlar yapan restoran, ziyaretçilerinden de tam puan alıyor. Özellikle kahvaltısıyla meşhur olan Karaköy Senit Ekmek eşsiz bir kahvaltı için en iyi mekanlardan biri sayılıyor. Ayrıca Kayaköy'de tarihi bir Rum evleri mahallesi de bulunuyor. Ziyaretçiler Kayaköy'de yer alan kaya evlerini görmeden Fethiye'den ayrılmıyor. Marina'da yer alan Yengeç Restoran benzersiz bir öğle ve akşam yemeği için sizi bekliyor. Özellikle yaz aylarında serinlemek için Baba Dondurma çok konuşulan mekanlardan olmayı başarıyor. Balık severler için ise Fethiye Balık Hali öneriliyor. Taptaze balıkların bulunduğu Balık Hali'nde birbirinden şık balık restoranları bulunuyor.