Butik Oteller & Butik Otel Konseptleri ve Fiyatları – TatildeKirala
Butik Otelde Tatil Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Öncelikle butik oteller bir hotel türüdür ve otelcilik hizmetlerinde en yaygın olan otel türleridir. Butik otel denildiği zaman her birinin farklı özellikleri olmasına rağmen tipik ortak özellikleri bulunmaktadır. Butik oteller ülkemizin her bölgesinde oldukça yaygındır ve büyük otellerin aksine kışında oldukça yoğun faaliyet göstermektedirler. Bu durum şehirlerin ekonomisine de önemli ölçüde yer alır. Bu otellerin diğer otel çeşitlerine göre daha az odası var olmakla beraber konfor açısından oldukça tatmin edicidir. Bu sebepten dolayı butik oteller pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Butik otellerde diğer otellerde olduğu gibi birçok çalışana ve müdüre sahip değildir. Sadece bir işletme müdürü ve müdür yardımcısı bulunmaktadır. Butik otellerin yıldızlı olanı da bulunmaktadır.
Butik Otel Konseptleri
Butik oteller tamamen kendilerinin belirlediği konseptlere göre tasarlanıyor ve kullanıma açılıyor. Aslında samimi ve farklı gelen kısmı da bu değil mi? Yani belirli bir dizayn olsa ve bütün butik oteller aynı şekilde olsa sizce de çok sıradan ve sıkıcı olmaz mı? Genelde butik otel ya da otel yapılacağı zaman profesyonel mimarlar ve iç mimarlar tarafından şekillendirilir ama mutlaka otel sahibinin ve otelin yapılacağı konumun özelliklerini de taşımalıdır. Butik otel konseptlerinde öne çıkan özelliklerin başında doğallık, samimiyet, estetik, konfor, lüks, ya da konumuna göre yerel özelliklerdir. Özellikle son yıllarda seyahatlerin artması ile birlikte doğanın ortasına kurulan butik otellerin etkileyici ve özel tasarımları tatile teşvik ediyor. Ülkemizde en çok rağbet gören butik otel konseptlerini sizler için derledik.
1- Klasik ve Lüks Tasarım
Yıl kaç olursa olsun gösterişten ve lüksten asla vazgeçemeyenler için lüks tasarımların modern dünyaya uyumlanmış avangart versiyonları, sık sık karşımıza çıkmaktadır. Bu tarza ait butik oteller müşterilerine kendini çok özel hissettirmek, zengin ve abartılı görüntüsünün yanında konforla iç içe hizmet sunan otellerdir.
2- Ağırbaşlı Ve Ciddi
Otellerin konsept tasarımları belirlenirken elbette bulunduğu konumu büyüklüğü gibi önemli faktörleri göz önünde bulundurmak gerekli. Ama bir diğer önemli hususta hizmet vereceği kitleye hitap etmesidir. Örneğin büyük şirketlerin etkinliklerinin ve ara ara toplantılarının gerçekleştiği butik otellerde ağırbaşlı, ciddi ve elegans bir tasarımın olması hem iş yapmaya hem konaklamaya uygun bir konsept olur.
3- Geniş Yeme Alanları
Büyük otellerin bakılan özellikleri arasında ilk sırada her şey dahil özelliğine bakılıyor bu durumda da yeme içme alanının geniş olması önemli bir rol oynuyor. Aynı durum butik oteller içinde geçerli olmaya başladı. Oda sayılarına göre yeme içme alanlarını geniş tutmaya özen gösteren butik oteller bu özelliği sayesinde oldukça fazla tercih ediliyor. Butik otellerde genelde pratik ve rahatlığı ön plana çıkaran yeme alanlarının konseptleri aynı zamanda şık bar tasarımları ile de misafirlerine keyifli dakikalar geçirtiyor.
4- Yerel Ve Geleneksel Sıcaklık
Butik otellerin en trend konseptlerinden birisi de doğallığın, yerelliğin, sıcaklığın ön planda olduğu geleneksel butik otel tasarımlarıdır. Genelde bu tarz konseptteki butik otellerde ahşap, taş gibi dekorların olduğu tasarımlar kullanarak müşterilerine sıcak, nostaljik ve huzurlu bir atmosfer yaratırlar.
5- Kendi Evinde Gibi
Butik otellerin amaçlarından biride kişinin huzurlu ve sıcak bir tatil geçirmesi olduğundan dolayı bahçe peyzajına oldukça özen göstermektedirler. Böylelikle giden misafirleri mutlaka kendi evlerinden çocukluklarından olan hislere kapılır keyifli tatil geçirirler. Yemyeşil ağaçların altında ve gölgesinde oluşturulan dinlenme, yemek yeme alanları gibi alanlar şehrin ve gürültünün uzağında huzurlu ve dinlendirici bir tatil sunmaktadır.
6- Sosyal Alanlar Ve Keyif
Butik otellerin yapısı itibari ile çok büyük olmamalarından dolayı bahçe kısımlarında cafe, bar gibi misafirlerin kahvesini temiz havada yudumlayacakları sosyal alanlar butik otellerin sıcaklığını gözler önüne sermektedir.
7- Manzaralı Odalar
Butik otellerin odaları da otelin genel havasına uygun konsepte tasarlanmaktadır. Ama en önemli detaylarının başında odanın manzarası gelmektedir. Manzarayı öne çıkaran odaların genel havaya uygu şekilde döşenmiş olması geniş pencerelere ait olması son yıllarda yapılan butik otellerin ortak özellikleri arasında yer almaktadır. Böylece şık ve etkileyici bir görünüm yaratmaktadır. Butik otellerin çoğunda küçük ama kullanışlı şirin balkonlar bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında uzun ve keyifli vakit geçirilen balkonlar ev konforu ve sıcaklığı sunuyor.
8- Sanatsal Ve Şık Tasarımlar
Sanatın doğallık ve estetik anlayışı butik otellerle buluştuğunda ortaya konforun çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle sanatla ilgilenen ve kalacakları butik otelleri ona göre seçen kişilerin çok keyifli bir tatil geçirdiği bu tasarımdaki butik otellerde genellikle şık sanatsal tablolar ve sıra dışı aksesuarların olduğunu söyleyebiliriz.
Butik Otel Özellikleri
- Butik demek küçük demek olduğundan bu oteller diğer otellere göre daha küçük dolayısıyla daha az odaya sahiptirler.
- Butik otellerde oda sayısının az olmasına rağmen konforlu oluşları diğer büyük otelleri aratmaz.
- Butik otellerde de açık büfe bulunmaktadır. Ve konumu dolayısı ile merkezi yerlerde bulunurlar.
- Genelde butik otellerde bir adet havuz bulunur ve müşteri memnuniyeti üst seviyededir.
- Dış mimarisi olarak genelde bahçe peyzajı ön plana çıkar.
- Ortalama oda sayıları en az 10 en fazla 50 odadır ve kendi tasarımlarına uygun olarak tasarlanmış olup temizdirler. Ama diğer otellerin uyguladığı yıldız değerlendirmesi bu otellerde yoktur.
- Butik otellerde verilen hizmetler de ücrete dahil olup her şey dahil konsepti yoktur. Eğer ekstra bir talebiniz olursa o ekstra olarak eklenir.
- Butik oteller daha uygun fiyatlı konaklama imkanı sağlarlar. Genelde oda kahvaltı veya yarım pansiyon şeklinde hizmet verirler.
- En belirgin özelliği ise az sayıda müşteri olduğu için görevlilerin misafirleri ile birebir ve samimi olarak hizmet vermeleridir.
- Butik oteller, diğer büyük oteller gibi zincir otel olarak hizmet vermezler. Hedefleri az sayıda misafir ve az sayıda misafire üst düzeyde hizmet olur.
Butik otellerde yöreye uygun sunulan yemek ve kahvaltı türleri ile butik otelin bulunduğu konumun güzelliklerinden misafirlerinin de faydalanmasını isterler. Böylece butik otelde konaklayan kişilerin memnuniyeti hem kendi çevrelerince duyulur hem de giden kişinin bir kez daha gitme isteği oluşur. Tatildekirala.com adresinden kendinize uygun kaliteli ve güvenli butik oteli bulabilir harika bir tatil geçirebilirsiniz.
Butik Otel Fiyatları
Butik otellerin belirli bir fiyatları yoktur. Her butik otel bulunduğu konum verdiği hizmet ve mevsimine göre fiyatlarını belirler. Bir gece konaklamaya 150 tl alan butik oteller de vardır 800 tl alan butik otellerde vardır. Bu durum gideceğiniz konuma, oda içerisindeki özelliklere ve butik otelin verdiği hizmetlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Tatildekirala.com web sitesinden size uygun butik oteli gönül rahatlığı ile bulabilir keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Butik otel fiyatları araştırırken otellerin sunduğu kampanyalardan yararlanarak daha uygun bir tatil seçebilir sevdiklerinizle keyifli birkaç gün geçirebilirsiniz.